İsrail'in katlettiği üç Filistinli'nin cenazesi kaldırıldı

İsrail'in katlettiği üç Filistinli'nin cenazesi kaldırıldı

İsrail işgal güçlerinin Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında öldürülen 3 Filistinli için binlerce kişinin katıldığı cenaze merasimi düzenlendi

İsrail işgal güçlerinin Batı Şeria'daki Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında öldürülen 3 Filistinli, binlerce kişinin katıldığı cenaze merasiminin ardından toprağa verildi.
İsrail askerlerinin Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında hayatını kaybeden Ebul-Heyca, Yezin Cebareyn ve Muhammed Ebu Zine için kamptaki Şeyh Zayid Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Filistinlilerin cenazeleri daha sonra kalabalık bir grup eşliğinde "Şehitler" mezarlığına getirilerek toprağa verildi. Cenazelerin taşınması sırasında silahlı kişiler havaya ateş açarken, İsrail aleyhine sloganlar atıldı ve "intikam" çağrıları yapıldı.

Cenaze merasiminde, Hamas, Fetih ve İslami Cihad gibi farklı gruplardan temsilcilerin birarada bulunması dikkat çekti. Hamas yetkilileri, yaptıkları konuşmalarda, gelinen aşamada Filistin yönetiminin, İsrail ile yürütülen barış görüşmelerine derhal son vermesi gerektiğini belirttiler.

Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, yapılan baskınla büyük bir saldırının önlenmiş olduğunu öne sürdü. Yalon, İsrail'in Kanal 10 televizyonuna yaptığı açıklamada, "Ebul-Heyca İsraillileri hedef alacak önemli saldırılar planlıyordu. Ebul-Heyca'nın tasfiye edilmesiyle İsraillilerin hayatları kurtarıldı" diye konuştu.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.