İsrail'in işlemediği savaş suçu, ihlal etmediği hak kalmadı

İsrail'in işlemediği savaş suçu, ihlal etmediği hak kalmadı

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü İşbilir "İsrail'e her türlü somut yaptırım ve tepki gösterilmelidir" dedi.

BURSA - Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, İsrail'in Gazze'ye barbarca saldırılara devam ettiğini belirterek, "Bölgedeki Arap isyanlarından rahatsız olan ülkelerin ve Mısır'daki darbe hükümetinin İsrail'in saldırılarına gizli veya açık destek vermesi kelimenin tam anlamıyla utanç ve alçaklıktır" dedi.
 
İşbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in uyguladığı abluka ve ambargo ile açlığa, yoksulluğa mahkum ettiği Gazze'yi devlet terörüyle adım adım imha etmek istediğini söyledi. 
 
İnsanlık vicdanının isyanına rağmen uluslararası siyasi mekanizmaların hala bu vahşete tepkisiz kaldığını, İslam ülkelerinin duyarsızlığının bundan daha da vahim olduğunu vurgulayan İşbilir, "Özellikle bölgedeki Arap isyanlarından rahatsız olan ülkelerin ve Mısır'daki darbe hükümetinin İsrail'in saldırılarına gizli veya açık destek vermesi kelimenin tam anlamıyla utanç ve alçaklıktır. Bu anlamda İsrail'in bu barbarlığına karşı protestoların sürekli hale gelmesi, derinleşmesi ve çapının genişlemesi gerekiyor" diye konuştu. 
 
"Aksi takdirde Filistinlileri adım adım imha etmek niyetindeki İsrail katliamlarına devam edecektir" diyen İşbilir, Uluslararası Rabia Platformu olarak İsrail karşıtı protestoların devam ederek "14 Ağustos Dünya Rabia Günü"nde küresel bir boykota taşınması ve bölgedeki tüm zorbalıkların bu günde lanetlenmesini arzuladıklarını kaydetti.
 
İsrail'in kan, işgal ve zorbalık üzerine kurulduğunu, sözde ateşkes ve barış çağrılarının sadece propagandadan ibaret olduğunun altını çizen İşbilir, şöyle devam etti: 
 
"İsrail bu zihniyetiyle gerçek ateşkes ve barışı asla kabul etmeyecektir. Zira İsrail'in işlememiş olduğu savaş suçu, ihlal etmemiş olduğu insan hakkı kalmamıştır. Bu sicildeki bir yapının vahşette sınır tanımasını beklemek, barış ve ateşkesi samimi olarak istemesini beklemek abestir. İsrail'in saldırıları ve bu aymaz tavrı artık İslam ülkelerini ve uluslararası örgütleri uyandırmalıdır. Bardak çoktan taşmıştır. İnsanlık, alnındaki bu kara lekeden, bu utançtan kurtulmalıdır. Bunun için İsrail'e her türlü somut yaptırım ve tepki gösterilmelidir. Aksi takdirde bölgedeki gerginlik ve kaos daha da artacaktır. Haklı ve mağdur Filistinlilerin davasına bizler sonuna kadar destek olacağız. Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kurulmadan, Mescidi Aksa özgürleşmeden ve Filistinliler evlerine dönmeden Müslümanlar bu davadan vazgeçmeyeceklerdir."
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.