İsrail'in hedefi Aksa'yı bölmek

İsrail'in hedefi Aksa'yı bölmek

Mirasımız Derneği Genel Koordinatörü Balcı, "İsrail'in başlıca hedefi Aksa'yı zaman ve mekan olarak bölüp tamamen kontrol altına almak" dedi.

Kudüs ve civarındaki Osmanlı mirasını koruma ve yaşatma amacıyla kurulan Mirasımız Derneği Genel Koordinatörü Numan Balcı, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı "zaman ve mekan olarak bölüp" tamamen kontrol altına almayı amaçladığını söyledi.
 
Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya karşı saldırılarının ramazan ayından bu yana şiddetlendiğini belirtti.
 
" İsrail askerleri geçen hafta Mescid'in bütün kapılarını kapatıp, 1967'den beri ilk kez Mescid-iAksa külliyesinin ana mihrabının bulunduğu kubbenin altına kadar gidip, mihrabı postallarıyla çiğnedi" diyen Balcı, Kur'an-ı Kerim'e de saygısızlıkta bulunduklarını ifade etti.
 
İsrail'in kurucusu David Ben Gurion'un "Kudüs'süz İsrail'in bir anlamı yok, tapınaksız Kudüs'ün de bir anlamı yok" şeklindeki sözlerine dikkati çeken Balcı, "İsrail'in başlıca hedefi, Aksa'yı zaman ve mekan olarak bölüp tamamen kontrol altına almak" dedi.
 
İsrail'in devamlı olarak Mescid-i Aksa'ya saldırılar düzenlediğini, bugünlerde ise bunun daha da arttığına değinen Balcı, "Mescid-i Aksa'nın bölünmesi için yasa tasarısı hazırlanarak, İsrail Meclisi'ne sunuldu. Bugünkü saldırılarla da insanların bilinçaltına Aksa'da İsraillilerin de hakkı var mantığını oturtmaya çalışıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.
 
İsrail askerleri'nin Aksa'ya saldırısına neden olarak El-Halil kentinde öldürülen 3 Yahudi yerleşimci ve Haham Yehuda Glick'e düzenlenen saldırın gerekçe gösterilmesinin sadece birer bahane olduğunu vurgulayan Balcı, bunun temelinde Mescidi bölme planları olduğunu söyledi.
 
İslam dünyasının bu durumda atabileceği acil adımların neler olabileceğine ilişkin Balcı, "İslam ülkelerinin İsrail’le olan ilişkileri acilen kesilmeli. İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği'nin devlet başkanları düzeyinde de mutlaka bir yaptırım kararı almalı" diye konuştu.
 
Yahudi yerleşimciler ve İsrailli yetkililer, sık sık Aksa Külliyesi içerisine girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da gerginlik yaşanıyor.
 
Çarşamba günü de yaklaşık 100 Yahudi’nin Mescid-i Aksa'nın avlusuna girişine izin verilmesinin ardından Aksa ve çevresinde çıkan çatışmalarda 27 kişi yaralanmıştı. Olayda İsrail askerlerinin, 1967'den beri ilk kez Mescid-i Aksa külliyesinin ana mihrabının bulunduğu kubbenin altına kadar ilerleyerek, Kıble Mescidinde mihrap ve minberin yer aldığı bölgeye postallarıyla girdiği belirtilmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.