İsrail'in Gazze'ye saldırılarını belgeleyen fotoğraf sergi açıldı

İsrail'in Gazze'ye saldırılarını belgeleyen fotoğraf sergi açıldı

İsrail’in geçen Temmuz’da Gazze Şeridi’ne başlattığı ve 51 gün süren saldırıların ayrıntılarını belgelendiren fotoğraf sergisi açıldı.

Filistin Basın Ajansı (SAFA) ile uydudan yayın yapan El-Kudüs televizyon kanalının Gazze belediyesine ait Sanat ve El Sanatları Köyü’nde düzenlediği ve 3 gün sürmesi planlanan fotoğraf sergisinde, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda Gazzelilerin çektiği zorluklar yansıtıldı.
 
Serginin açılışında konuşan El-Kudüs Televizyonu Müdürü İmad El-İfrenci, serginin Filistin halkının zaferini çeken fotomuhabiri ve basın mensuplarının emeğinden ibaret olduğunu belirterek, “İsrail, Gazze’ye açtığı son savaşında insanın yanı sıra taşı ve ağacı yok etti. Fotomuhabiri ve gazetecilerin çabaları neticesinde her şey belgelendirilmiş oldu” dedi.
 
İfrenci, İsrail’in katliamlarını belgelendiren söz konusu fotoğrafların, zalim ile mazlumun kimler olduğunu göstermeye yeteceğini ifade etti.
 
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, saldırılarına Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle son vermişti. 
 
İsrail'in saldırılarında 2 bin 157 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.