İsrail'in Gazze'ye ablukası gayrimeşrudur

İsrail'in Gazze'ye ablukası gayrimeşrudur

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu Yüksek Komiseri Pierre Kraehenbühl, İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasının "Gayrimeşru" olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) Yüksek Komiseri Pierre Kraehenbühl, İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasının "Gayrimeşru" olduğunu söyledi.
 
Gazze'nin yeniden imarı için düzenlenen konferansa katılmak üzere Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan Kraehenbühl, basına yaptığı açıklamada, "İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukası gayrimeşrudur ve bu ablukayı bitirmek için üzerinde çalışılması gereken temel bir görevdir" dedi.
 
Kraehenbühl, Gazze'nin İsrail'in son saldırılarından önceki ambargo ve abluka altındaki durumuna dönülmesine izin verilmemesi gerektiğini dile getirerek uluslararası topluma saldırılardan dolayı büyük yıkıma uğrayan Gazze'nin yeniden imarı için sorumluluk yüklenme çağrısında bulundu.
 
Öte yandan konferansa katılmak için Kahirede bulunan Filistin uzlaşı hükümeti Başbakanı Rami el-Hamdallah da konferansın olumlu sonuçlanması ve İsrail saldırıları nedeniyle acilen desteğe ihtiyaç duyan Gazze'ye mali destek sağlanması konusunda umutlu olduğunu belirtti.
 
Hamdallah, Batı Şeria ile Gazze Şeridi arasında bir geçiş koridoru açılması konusundaki çalışmalara devam ettiklerini ancak Refah Sınır Kapısı konusunda ise Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın gerekli görüşmeleri yapacağını ifade etti.
 
İsrail 20 Filistinliyi gözaltına aldı
 
İsrail askerlerinin Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarda, 20 Filistinlinin gözaltına alındığı bildirildi.
 
İsrail radyosunun orduya dayandırdığı habere göre, "arandıkları" iddiasıyla Batı Şeria'nın Nablus kentinde 7, Cenin'de 3, El-Halil'de de 2 kişinin aralarında bulunduğu toplam 20 kişi, evlere düzenlenen baskınlarda gözaltına alındı.
 
Haberde 8 kişinin nerede gözaltına alındığına ilişkin bilgi verilmediği de kaydedildi.
 
İsrail ordusu, Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde sık sık baskınlar düzenleyerek "arandıkları" gerekçesiyle Filistinlileri gözaltına alıyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.