İsrail'in Gazze'deki pisliğini temizliyoruz

İsrail'in Gazze'deki pisliğini temizliyoruz

Kızılhaç örgütü, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında tarım arazilerinde oluşan yıkıntıların temizliğine başladı

Uluslararası Kızılhaç Örgütü'nün, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında Filistinlilere ait tarım arazilerinde oluşan yıkıntıların temizliğine başladığı bildirildi.
 
Kızılhaç Sözcüsü Muside Seyf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusunda bulunan çiftçilerin arazilerine ulaşmalarını ve ekim yapmalarını sağlamak için Kızılhaç'a ait iş makinelerinin İsrail'in saldırılarında arazilerde oluşan yıkıntıları temizlemeye başladığını belirtti.
 
Temizlik çalışmalarının 5 bin dönüm araziyi kapsayacağını ve 500 bin dolara mal olacağını aktaran Seyf, projenin 2 hafta süreceğini dile getirdi.
 
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. İsrail, Mısır'ın ara buluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti.
 
İsrail'in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 158 kişi hayatını kaybetti, 11 binden fazla kişi de yaralandı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkıldı, binlerce bina hasar görmüştü. Saldırılarda atılan bazı patlayıcıların daha sonra infilakında da hayatını kaybedenler olmuştu.
 
Beyt Lahya kentinde de 13 Ağustos'ta, daha önce atılan roketin infilakı sonucu, biri İtalyan, 2 gazeteci ve 2 bomba imha uzmanının bulunduğu, 5 kişi yaşamını yitirmişti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.