İsrail'in Gazze'deki niyeti soykırım

İsrail'in Gazze'deki niyeti soykırım

Sivilleri bombalayan İsrail, bölgenin altyapısını da havaya uçurarak Gazze'nin can damarlarını kesmeye çalışıyor.

Adım adım soykırıma giden İsrail, on binlerce kişinin ihtiyacını karşılayan su hattını yerle bir etti. Gazze Şeridi'nin yüzde 75'i karanlıkta. Hastanelerde ilaç tükendi. Yardım ulaşmazsa yaralılar da ölecek.
 
İsrail, 8 Temmuz'dan bu yana Gazze Şeridi'ne havadan, karadan ve denizden vurmaya devam ediyor. 'Koruyucu Hat' adı verilen işgalde hayatını kaybedenlerin sayısı 2012'deki Bulut Sütunu' operasyonunu geride bırakarak 184'e yükseldi, yaralı sayısı ise bin 385'e yaklaşmış durumda.
 
Cami, ev, hastahane gözetmeksizin her yere bomba yağdıran İsrail bir yandan sivilleri katlederken, diğer taraftan da Gazze'nin alt yapısını yok ederek bölgedeki tüm halkı toplu halde cezalandırmaya çalışıyor.
 
YAZ AYINI ZEHİR EDECEKLER
 
İsrail, en az 70 bin kişiye su sağlayan Gazze'nin en önemli su hattı ile kanalizasyon tesisine saldırdı. Gazze Belediyesi Su Bölümü Direktörü Sadeddin el-Etbaş, 'İsrail el-Şati Kampı, Şeyh Eclin, Tel el-Hava Mahallesi ve Gazze'nin batı bölgelerine hizmet veren arıtma tesisine günlük 25 bin metreküp atık su pompalayan kanalizasyon tesisini hedef aldı' dedi. El-Etbaş ayrıca, 'Gazze'deki vatandaşlar su sistemlerinin geliştirilmesi üzerine çalışırken, İsrail yaz aylarında Filistinlileri daha da zor durumda bırakmak için su kuyularını hedef alıyor' ifaderini kullandı.
 
KARANLIĞA GÖMÜLDÜ
 
Bassam el-Rai adındaki bir Filistinli ise, İsrail'in hayati önem taşıyan alanlarda 5 farklı su kuyusuna saldırdığını ve bunlardan sadece birinin 20 binden fazla kişiye su sağladığını söyledi. Öte yandan İsrail'in elektrik santrallerine düzenlediği saldırılarla da Gazze'nin yüzde 75'ini karanlıkta bıraktığı biliniyor. İsrail Dışişleri ve Savunma Komitesi Başkanı Ze'ev Elkin, daha önce Gazze'de su ve elektrik kesilmesi önerisinde bulunmuştu.
 
Salgın hastalık riski
 
Kavurucu yaz sıcağında susuz ve elektirksiz kalan Gazzeliler, lağım sularından yayılan salgın hastalık tehdidiyle de karşı karşıya. İsrail saldırıları nedeniyle yüzlerce kişinin yaralandığı Gazze'de ilaç ve tıbbi malzemelerin temini için şu anda yaklaşık 10 milyon dolara ihtiyaç olduğu açıklandı.
 
Kurnazlık!
 
Birleşmiş Milletler verilerine göre, Gazze'de bir haftada öldürülen insanların yüzde 77'si sivillerden oluşuyor. Ölü sayısı her geçen gün artarken İsrailli yetkililer, dünyanın gözleri önünde yaşanan katliamlara rağmen sivil kayıpları önlemek için ellerinden geleni yaptıklarını ve sadece Hamas'la bağlantılı insanları hedef aldıklarını ileri sürüyor. Bazı İsrailli yetkililer ise, şüpheli gördüklerinin evlerinin kasten ve sistematik olarak bombalandığını itiraf ediyor.
 
İsrail katliamların sorumluluğunu üzerinden atmak için insanları telefonla veya çatıya atılan mermi ile uyardığını savunuyor. Ancak bir Filistinli tarafından çekilen videoda İsrail'in yaptığı uyarıdan saniyeler sonra hava saldırısını başlattığı görülüyor. Yaşlıların ve engellerinin evlerini boşaltmasının imkansız olduğu kısacık sürede İsrail 'uyarıda bulunduğu'nu öne sürdüğü evleri yerle bir ediyor. İsrail tarafından öne sürülen başka bir iddia ise Hamas'ın sivillerin evlerinde silah depoladığı şeklinde. Ancak İsrail şuana kadar bu iddialarını doğrulayacak herhangi bir kanıt sunmadı.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.