İsrail'in Gazze'de katlettiği Müslümanlar için gıyabı cenaze namazı kılındı

İsrail'in Gazze'de katlettiği Müslümanlar için gıyabı cenaze namazı kılındı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Misak-ı Milli Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Saldırılarda katledilenler için gıyabi cenaze namazı kılan vatandaşlar, 'Kahrolsun ABD, kahrolsun İsrail', 'Katil İsrail Filistin'den defol' sloganları attı. 
 
Memur Sen Karabük İl Teşkilatı'nın girişimleriyle Misak-ı Milli Meydanı'nda toplanan aralarında çocukların da olduğu kalabalık, İsrail’in Gazze'ye yaptığı hava ve kara saldırılarını kınadı. Memur Sen İl Temsilcisi Zeki Öz, yaptığı basın açıklamasında, "Gazze'de yaşanan hadiseler hepimizi üzüyor. Bu durum karşısında duyarsız olamazdık. Mazlumları, mağdur insanları, şehit yakınlarını, gazileri bir nebzede olsa anlamak adına bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Simit ve ayranla oruç açarak oradaki açlığa, sefalete ve savaşın getirmiş olduğu sıkıntılara bir nebze dikkat çekmek istedik. Filistin'de yaşanan hadiseler bugünün hadiseleri değil. İsrail devleti, 1948'den beri orada yaşayan insanları her sene mağdur ediyor. Çocuklar kadınlar ölüyor, yaşlı insanlar savaşın mağduru haline geliyor. Filistin davası Müslümanların aslında bütün insanlığın namus davası. Bu davaya sahip çıkmayan insanlar bir bakıma kendilerinin davasına sahip çıkmıyorlar." dedi.
 
Sloganlar atarak İsrail ve ABD'yi protesto eden grup, basın açıklamasının ardından gıyabi cenaze namazı kıldı, saldırılarda katledilenler için dua etti. Bir Alman turist de sırtında Filistin bayrağı ve elindeki Almanca 'Filistin'den defol' pankart ile protestoya destek verdi.
Grup daha sonra sessizce dağıldı.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.