İsrail'in Filistin'in vergi gelirini dondurması

İsrail'in Filistin'in vergi gelirini dondurması

İsrail hükümetinin, Ramallah yönetimine verilmek üzere Filistinliler'den topladığı Şubat ayına ait geliri, Filistin hükümetine göndermeyeceği bildirildi.

İsrail Kanal-10 Televizyonu'nda yer alan habere göre, İsrail Savunma Bakanlığı'na bağlı "Batı Şeria ve Gazze Şeridi Bölgelerinde Hükümetin Faaliyetleri Koordinatörlüğü" (COGAT) Başkanı Tümgeneral Yoav Mordechai, Filistin’e ait gelirlerden oluşan Şubat ayı vergi payını, havale etmeyeceklerini Filistin yönetimine bildirdiklerini söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin topraklarındaki İsrail işgalinin sona ermesi için hazırlanan karar tasarısının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde reddedilmesinin ardından 31 Aralık’ta, aralarında Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kurucu temel anlaşması "Roma Sözleşmesi"nin de bulunduğu bazı uluslararası anlaşmalara katılma belgesini imzalamıştı. İsrail, bu gelişmelerin ardından Filistin yönetimine ödediği vergi gelirlerini dondurma kararı almıştı.

Filistin’in aylık yaklaşık 175 milyon dolara ulaşan ithalat ve ihracattan elde ettiği vergi gelirine 2014 Aralık’tan bu yana İsrail tarafından el konuluyor. İsrail, daha sonra söz konusu miktarı Ramallah’taki Filistin hükümetine teslim ediyor. Filistin yönetimi, ayda yaklaşık 175 milyon dolar tutarındaki gelirle 175 bin memurun maaşını ödüyor.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.