İsrail'in Filistin'deki yıkımlarına tepki

İsrail'in Filistin'deki yıkımlarına tepki

Kudüs ve Kutsal Mekanlara Destek için İslam-Hristiyan Komisyonu, İsrail'in Doğu Kudüs'ün et-Turra kentindeki yıkımlarını kınadı

Kudüs ve Kutsal Mekanlara Destek için İslam-Hristiyan Komisyonu, İsrail'in, Doğu Kudüs'ün et-Turra kentinde içinde mescid, dükkan ve 2 dairenin bulunduğu iki katlı binayı yıkmasına tepki gösterdi.

Komisyondan yapılan yazılı açıklamada, "Uluslararası hukuk kurallarına göre suç sayılan insanları din-ırk ayrımına tabii tutma politikasını sürdüren İsrail Devleti, bu toprakların asıl sahipleri Filistin halkını yurtlarından çıkarmak için yürüttüğü "evlerini başına yık" stratejisini Kudüs'teki Filistinlilerin evlerini yıkarak devam ettiriyor" denildi.

Açıklamada, "İsrail işgal güçleri, Yahudi yerleşim birimleri oluşturmak ve Filistinlileri yurtlarından çıkartmak için Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te bir çok Filistinlinin evini kanunsuzca yıkmaya devam ediyor. Buralara karakollar ve askeri üsler kuruyor. Tur beldesinde yıkılan binalar, uluslararası hukuk kurallarının apaçık ihlalidir. İsrail işgal güçleri tarafından yıkılan mescid, uluslararası hukuk kurallarında açıkça yer alan din ve inanç hürriyetini ayaklar altına almaktır" ifadelerine yer verildi.

Komisyon ayrıca açıklamasında, İsrail'in Kudüs'teki kutsal değerlere yönelik ihlallerini durdurması için uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yapıldı.

İsrail, sabah saatlerinde Doğu Kudüs'ün et-Tur beldesinde, içinde mescid, dükkan ve 2 dairenin bulunduğu iki katlı binayı izinsiz yapıldığı iddiasıyla yıkmıştı.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.