İsrail'in Batı Şeria ve Gazze'deki gösterilere müdahalesinde yaralı sayısı 67'ye yükseldi

İsrail'in Batı Şeria ve Gazze'deki gösterilere müdahalesinde yaralı sayısı 67'ye yükseldi

İsrail askerlerinin, Batı Şeria ve Gazze'de ABD'nin Kudüs kararını protesto için düzenlenen gösterilere müdahalesinde biri ağır 67 Filistinli yaralandı.

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria ve Gazze'de ABD'nin Kudüs kararını protesto için düzenlenen gösterilere müdahalesi sonucu 67 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'daki müdahalelerde 9'u gerçek, 35'i plastik mermiyle 44 kişinin yaralandığı, 81 kişinin ise atılan göz yaşartıcı gaz nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiği belirtildi.

Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Beit El kontrol noktası yakınında toplanan bir grup Filistinli, ABD'nin Kudüs kararını protesto etti. İsrail güçlerinin protestoculara müdahalesi sırasında yaralanan bir Filistinli, sağlık ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. ( Issam Rimawi - Anadolu Ajansı )

16.02.2018 Issam Rimawi

1 / 26

Öte yandan, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra da yaptığı yazılı açıklamada, Gazze sınırında düzenlenen gösteriler sırasında biri ağır olmak üzere 23 kişinin yaralandığını ifade etmişti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını duyurduğu 6 Aralık 2017'den bu yana, başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde ve Gazze sınırında gösteriler düzenleniyor.

İsrail askerleri bu gösterilere, göz yaşartıcı gaz ve plastik merminin yanı sıra zaman zaman gerçek mermiyle müdahale ediyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.