İsrail'in attığı adım barış çabalarına yardımcı olmuyor

İsrail'in attığı adım barış çabalarına yardımcı olmuyor

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Ashton, İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki yeni yerleşim birimi kararıyla ilgili "Bu adım barış çabalarına yardımcı olmuyor" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, İsrail’in Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 1466 konutluk yeni yerleşim birimi inşa edilmesi için aldığı ihale kararından “derin hayal kırıklığı” duyduklarını belirterek, “Bu adım barış çabalarına yardımcı olmuyor” ifadesini kullandı.

Ashton, yaptığı yazılı açıklamada, AB ve üye ülkelerin tüm taraflara tekrar barış çabalarına ve iki devletli çözümün yaşayabilirliğine daha fazla zarar verecek yerleşim birimlerinin sürekli genişletilmesi gibi tek taraflı eylemlerden kaçınma ve azami düzeyde itidal çağrısında bulunduğunu belirtti.

AB’nin durumu izleme ve ona göre hareket etme taahhüdünde bulunduğunu aktaran Ashton, “Şimdi ihtiyaç duyulan, müzakerelerin devamına yardımcı olacak bir ortam yaratmak amacıyla yapıcı bir angajman” değerlendirmesinde bulundu.

Ashton, İsrailli yetkililere bu karardan vazgeçmeleri ve tüm enerjilerini barış görüşmelerinin erken başlamasına yönlendirmeleri çağrısı yaptı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.