İsrail'in ailesini öldürdüğü 'minik Devabişe' okula böyle başladı

İsrail'in ailesini öldürdüğü 'minik Devabişe' okula böyle başladı

Yahudi yerleşimciler tarafından yaşadıkları evin kundaklanması sonucu ailesini kaybeden ve saldırıda yaralanan Ahmed Devabişe, okula buruk başladı.

Yahudi yerleşimciler tarafından yaşadıkları evin kundaklanması sonucu ailesini kaybeden ve saldırıdan vücudunun yüzde 60'ı yanarak kurtulan Ahmed Devabişe (5), bugün eğitim öğretim hayatına ilk adımını attı.

Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanlığının kararıyla, saldırıda hayatını kaybeden 18 aylık kardeşi Ali Devabişe'nin adının verildiği okulda eğitim hayatına başlayan Ahmed, öğretmeni ve yakınlarının tüm çabalarına rağmen suskun kalmayı tercih etti.

"Okula başladığı bu ilk günde, annesi Riham'ın onu hazırlaması, babasının ise arabasıyla getirmesi gerekiyordu. Ama şimdi durum tamamen farklı. Bütün aile, Ahmed'i hazırlayıp okula getirmek için seferber olduk. Yeni duruma alışması için onunla konuşmaya çalıştık." ifadelerini kullanan amcası Nasır Devabişe, sabah okula getirirken Ahmed'in gözlerinde "Annem nerede? Babam nerede? Niye beni siz hazırlıyorsunuz?" gibi birçok soru işareti gördüğünü anlattı.

"Kardeşim Saad için belki çok özel olacak bu gün, hepimiz için hüzün yüklüydü"
Amca Nasr, "Ahmed, vücudundaki yanıklar yüzünden bir süre hastanede tedavi gördü, görmeye de devam edecek. Şimdi ise hayatında yeni bir dönem başlıyor. Kardeşim Saad için belki çok özel olacak bu gün maalesef hepimiz için hüzün yüklüydük. Ne var ki bu, halkımızın kaderi. Anne ve babasını işgalcilerin kurşunuyla kaybetmiş yüzlerce Ahmed var bu topraklarda." diye konuştu.

Okulda Ahmed için uygun bir ortam oluşturduklarını, vücudundaki yara yerleri nedeniyle güneş altında yürümemesi gerektiğini aktaran Nasr, "Her gün onu okula götürmemiz ve okuldan almamız gerekiyor. Ahmed'i normal hayata alıştırmak ve topluma entegre etmek için bize büyük görev düşüyor." ifadelerini kullandı.

"Ahmed, kavgadan, kaostan uzakta çocukluğunu yaşamak istiyor"
Okul müdiresi Huda Iyd de Ahmed'in ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli hazırlıkların yapıldığını söyledi. Sınıfa klima takıldığını, revir düzenlemesi yapıldığını ve Ahmed'le iletişimde başarılı olabilmek için okulda bir rehberlik hocası istihdam edildiğini anlatan Iyd, arkadaşlarıyla kaynaşabilmesi için öğretmenlerin ellerinden geleni yapacağını belirterek, "Ahmed, kavgadan, kaostan uzakta çocukluğunu yaşamak istiyor. Bizim görevimiz de ona yardım etmek." dedi.

Gazze ve Batı Şeria'da yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrenci bugün yeni eğitim ve öğretim yılına başlamıştı.

Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarındaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evin 31 Temmuz 2015 sabahı Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanması sonucu ailenin 18 aylık bebeği Ali Devabişe yanarak hayatını kaybetmiş, anne, baba ve 4 yaşındaki diğer çocukları Ahmed ise ağır yaralanmıştı. Filistin ve uluslararası toplumda büyük infiale yol açan saldırının ardından, baba Saad (31) ve anne Riham Devabişe (28) de tedavi gördükleri hastanede hayatını yitirmiş, kundaklamadan tek sağ kurutulan Ahmed ise vücudunun yüzde 60'ı yanmış olduğundan uzun süre hastanede tedavi görmüştü.

Filistinli Devabişe ailesinin evini kundaklamak şüphesiyle on aydır tutuklu bulunan baş şüpheli 24 yaşındaki Meir Ettinger isimli Yahudi yerleşimci kısmi ev hapsinde tutulmak şartıyla 1 Haziran'da serbest bırakılmıştı.

Saldırının ardından hayatta kalan Devabişe ailesinin tek ferdi 5 yaşındaki Ahmed Devabişe yaklaşık bir yıl süren tedavisinin ardından 31 Temmuz'da taburcu edilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum