İsrail'i potansiyel ortak gören Arap ülkeleri var

İsrail'i potansiyel ortak gören Arap ülkeleri var

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bazı Arap ülkelerinin İsrail'i İran ve radikal İslamcı örgütlerle mücadelede "potansiyel ortak" kabul ettiğini öne sürdü.

İsrail devlet radyosuna konuşan Netanyahu, Ortadoğu'nun köklü değişimden geçtiğini vurgulayarak, "İsrail'i kendilerine düşman görmeyen aksine İran ve radikal İslamcı örgütlerle mücadelede potansiyel ortak kabul eden bazı önemli Arap ülkeleri var" dedi.
 
Netanyahu, isim vermeden sözünü ettiği Arap ülkelerine, tek taraflı taviz veren ülkenin İsrail olmaması için "Filistinlilerin de taviz vermesi, esnek olmaları konusunu da söylediğini" dile getirdi.
 
"Filistinlilerin İsrail'i bir Yahudi devleti olarak tanıması gerekiyor"
 
Filistinlerin karşı çıktığı ve mart ayında Kuveyt'te düzenlenen Arap Birliği Zirvesi'nde de kabul edilmeyen "İsrail'in Yahudi devleti olarak tanınması" konusuna değinen Netanyahu, "Filistinlilerin İsrail'i Yahudi devleti olarak tanıması gerekiyor" diye konuştu.
 
Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait araziye el koyarak Yahudi yerleşim birimi inşa edilmesine ABD'nin gösterdiği tepki dolayısıyla hayal kırıklığı yaşadığını belirten Netanyahu, "Yahudi vatandaşlarını hiçbir şekilde Kudüs'te ev satın almaktan menetmeyi kabul edemem" ifadesini kullandı.
 
İsrail'in sık sık Filistin topraklarına el koyarak yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşası uluslararası toplum tarafından tepkiyle karşılanıyor. Son olarak Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 5 dönüm araziye el konulmasını kınayan ABD, tepkisini dün "İsrail'i en yakın müttefiklerinden bile uzaklaştıracağı ve Filistinlerle barış çabalarına bağlılığı konusunda soru işaretleri uyandıracağı" ifadeleriyle dile getirmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.