İsrail’e tepki çok, yaptırım yok

İsrail’e tepki çok, yaptırım yok

AB, Yahudi yerleşimlerinden dolayı İsrail’i bir defa daha uyarırken, yine Tel Aviv yönetiminin planlarını yeniden gözden geçirmesi çağrısında bulunmakla yetindi.

İsrail’e tepki çok, yaptırım yok

İsrail’in işgal altında tuttuğu Filistin topraklarında 2 bin 300’dan fazla yeni konut inşa planı AB’nin tepkisini çekti. AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, yazılı açıklamasında, İsrail’in Batı Şeria ve Kudüs’teki yerleşimleri genişletme planının derin hayal kırıklığı oluşturduğunu belirterek, “Nihai statü konularında önceden hüküm doğuran herhangi bir tek yanlı faaliyet mevcut barış müzakerelerini ve sonucunda iki devletli çözümü tehdit etmektedir” tespitinde bulundu. Uluslar arası toplumun ve AB’nin İsrail’i mevcut müzakereleri, yerleşimleri sürekli genişleterek mayınlamaması konusunda defalarca uyardığını belirten Ashton, Tel Aviv yönetimine planlarını yeniden gözden geçirmesi ve bu kararını geri alması çağrısında bulundu. Ashton, “Mevcut barış müzakereleri İsrailliler ve Filistinliler için emsalsiz bir fırsat teşkil ediyor. Nihai barış anlaşması her iki halka büyük faydalar getirecek. Böyle tarihi bir fırsat heba edilmemeli” ifadelerini kullandı.
 
İSRAİL ASKERLERİ, YİNE MÜLTECİ KAMPINA SALDIRDI

Batı Şeria’daki Cenin Mülteci Kampı’na İsrail askerleri tarafından düzenlenen baskında İzzeddin el-Kassam Tugayları komutanı ile 2 Filistinli öldü, çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Hamas hareketi ve görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, İsrail askerleri sabah erken saatlerde Cenin mülteci kampına baskın yaptı. İsrail askerlerinin, İslami Direniş Hareketinin (Hamas) askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının önde gelen komutanlarından Hamza Ebu el- Heyca’nın kamptaki evine roket ateşi açması sonucunda Heyca’nın karşılık verdiği ifade edildi. Çıkan silahlı çatışmada Heyca’nın öldüğü bildirildi. Heyca’nın bedenine çok sayıda mermi ve şarapnelin isabet ettiğini belirten görgü şahitleri, Heyca’nın cansız bedeninin İsrail askerleri tarafından evin dışına çıkarıldığı ancak ailesine teslim edilmediği belirtildi. Kampa yapılan baskını ve Heyca’nın öldürülmesini protesto eden öfkeli halkın üzerine İsrail askerleri tarafından gerçek ve plastik mermilerle ateş açıldığı, saldırılarda 2 Filistinlinin öldüğü ve çok sayıda yaralının olduğu bildirildi.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.