İsrail'e en çok yabancı yolcu taşıyan şirket hangisi?

İsrail'e en çok yabancı yolcu taşıyan şirket hangisi?

Türk Hava Yolları, 2014 yılında İsrail'e en çok yolcu taşıyan yabancı havayolu şirketi oldu.

İsrail Havayolları Otoritesinin yayımladığı verilere göre, 2013 yılında İsrail'e en çok uçuş gerçekleştiren yabancı havayolu şirketi olan THY, bu unvanını 2014'te de korudu. 

Rapora göre, İsrail'e ve İsrail'den başka ülkelere yolcu taşıma sıralamasında THY geçen yıl çift taraflı olarak 690 bin yolcu taşıyarak birinci oldu. Bu ülkeye seferlerinde 2013'te 582 bin yolcu taşıyan THY, geçen yıl bu sayıyı yüzde 19 artırdı.

İsrail'e gerçekleştirilen karşılıklı uçuşlarda THY'yi 385 bin yolcuyla Alman Lufthansa ve 380 bin yolcuyla İngiliz Easyjet takip etti. 

Bu arada, geçen yıl İsrail’in en büyük havalimanı olan Ben-Gurion Havalimanı’na 14,6 milyon yolcu giriş çıkış yaptı. Bu rakam 2013 yılına göre yüzde 6 artış gösterdi. İsrail yasalarının güvenlik kaygısıyla koyduğu bazı maddeler nedeniyle İsrailli havayolu şirketleri Türkiye'ye uçuş gerçekleştiremiyor.

Öte yandan, THY'den alınan bilgiye göre ise şirket, İsrail'e ve İsrail'den 2014 yılında taşıdığı yolcu sayısını yüzde 19,5 artırarak 682 bine çıkardı.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.