İsrail’e boykot çağrısına destek verdi

İsrail’e boykot çağrısına destek verdi

Güney Afrika’da ırkçı apartheid rejimine son vermek için yıllarca mücadele eden ünlü Başpiskopos Emeritus Desmond Tutu, İsrail işgali üzerinden para kazanan firmaların boykot edilmesine dair Avaaz organizasyonu tarafından başlatılan kampanyaya destek verd

İsrail’le ticari faaliyetlerine devam edenlerin bölgedeki adaletsiz statükonun devamını sağlayacaklarını dile getiren 83 yaşındaki din adamı, “Ticari ilişkilerini askıya alanlar ise İsrailli ve Filistinlilerin eşit bir şekilde insan onurunu hak ettiğini ifade etmiş olacaklar. Gazze, insanoğlunun değerine kimin inandığının testi olacaktır.” diyerek boykota destek çağrısında bulundu.
 
Gazze’deki katliamın insani yönüne dikkati çeken Tutu, “Bugün şahit olduğumuz Gazze krizi, bir Yahudi ya da Müslüman krizi değildir. Bu, insani bir krizdir.” şeklinde konuştu.
 
Hak mücadelesinde boykotun etkili bir yöntem olduğunu kaydeden Tutu, “1980’lerdeki şuurla uluslararası şirketlerin Güney Afrika’yla ticaretini askıya alması apartheid rejiminin en sonunda kan dökülmeksizin diz çökmesini sağladı. Bu firmalar Güney Afrika’nın ekonomisine destek vererek siyah tenli Güney Afrikalıların baskı altında tutulmasına destek verdiklerini anlamış oldu.” dedi.  
 
Şimdiden 1,5 milyon kişinin destek verdiği uluslararası kampanya, İsrail’in yasa dışı işgaline doğrudan ya da dolaylı destek veren Hewlett Packard, G4Si, Caterpillar, ABP ve Veolia gibi firmaları hedef alıyor. Bill Gates ve eşi Melinda’nın kurduğu Bill & Melinda Gates Vakfı, Hollandalı emeklilik fonu PGGM ve Amerikan presbiteryen kilisesi de boykota fiili olarak destek olanlar arasında.
 
Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.