İsrail'e BM binalarına saldırma uyarısı

İsrail'e BM binalarına saldırma uyarısı

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu, İsrail saldıları sonrasında Gazzeli sivil halkın sığındığı BM'ye ait binaların hedef olmasından endişe duyuyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), İsrail saldıları sonrasında Gazzeli sivil halkın sığındığı BM'ye ait binaların hedef olmasından endişe duyuyor.
 
BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısına Gazze'den telefonla bağlanan UNRWA Sözcüsü Sami Mshasha, 2008'de Gazze'de bulunan BM binalarının da İsrail saldırılarına hedef olduğu hatırlattı.
 
 Mshasha, "İsrail'in elinde Gazze'deki BM binalarının GPS kodları var. Biz, BM binalarında sivillerin barınmasını sağlıyoruz ve İsrail'i BM binalarını hedef almamaları noktasında bilgilendirdik" dedi.
 
Gazze'nin kuzey bölgelerinden evlerini terk ederek gelen 17 bin kişinin Gazze'de bulunan 20 okulda barınmalarını sağladıklarını belirten Mshasha, okullarda maksimum 50 bin insanı ağırlayabilecekleri bir kapasiteye sahip olduklarını kaydetti.
 
UNRWA yaptığı yazılı açıklamada ise "İsrail Savunma Kuvvetleri, Gazze'nin kuzey bölgelerinde yaşayanlara hala evlerini terk etmeleri için SMS mesajı gönderiyor. Bölgedeki camiler ise Gazzelilere yerlerini değiştirmemelerini tembihliyor. Gazzeliler için tam bir belirsizlik hakim" ifadeleri yer aldı.
 
Gerçekleşmesi muhtemel bir kara saldırısı hakkında ise Mshasha, "Kara saldırısı düzenlenirse İsrail sınırına yakın bölgelerinde yaşayan Gazzeliler içerisinde yerinden edilenlerin sayısının büyük bir artışa neden olmasından endişe ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
Gazze'de yaşanan su sıkıntısına da değinen Mshasha, "Gazze'de tedarik edilen içme suyunun yüzde 90'ı insan tüketimi standartlarına uygun değil" dedi.
 
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Basın ve Halkla İlişkiler Yetkilisi Nada Doumani ise Gazze'ye düzenlenen saldırılar sonrasında zaten sağlam bir altyapıya sahip olmayan Gazze'deki evlere su ulaştıran altyapı sisteminin hasar gördüğünü söyledi. 
 
Doumani, saldırılar sonrasında Gazze'de 10 binlerce insana su temin edilemiyor ve durum daha da kötüye gidiyor. Önümüzdeki günlerde tüm Gazze halkının suya erişememesi gibi bir ihtimalden bahsediyoruz" uyarısında bulundu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.