İsrail'den yeni yerleşim birimi kararı

İsrail'den yeni yerleşim birimi kararı

İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yeni Yahudi yerleşim birimleri inşası için ihale kararı aldığı bildirildi.

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haretz'de yer alan habere göre, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te bin 500 konutluk yeni yerleşim birimleri inşası için ihale kararı aldı. Bu çerçevede Beytullahim'in doğusundaki "Efrat"ta 223, Kudüs'ün güneyindeki "Beytar ilyat"ta 484, Kudüs'ün kuzeyindeki "Adem"de 38, kuzeyduğudaki "Cafat Zeif"de 155, "Eğan Hayalot"ta 55, Batı Şeria'nın kuzeyindeki "Aryil"de 76, "Elfiye Menşiye"de 78 ve Doğu Kudüs'teki "Ramat Şalom"da 400 yeni konut inşa edilecek.

Bunun Filistin'deki "uzlaşı hükümeti"ne bir cevap olarak alındığı değerlendirilen haberde, Bayındırlık ve İskan Bakanı Uri Ariel'in, "Bu vesileyle Filistin'in yeni kurulan 'terörist hükümeti'ne iyi bir cevap olan bu karardan dolayı mutluyum. Bunu yapmak İsrail'in en doğal hakkıdır" sözlerine yer verildi.

ABD'nin Telaviv Büyükelçisi Shapiro

Öte yandan ABD'nin Telaviv Büyükelçisi Daniel Shapiro ise İsrail askeri radyosuna verdiği demeçte, İsrail'in Batı Şeria'da yeni yerleşim birimleri inşa etmesine karşı olduklarını belirtti.

Ülkesinin Hamas'a ilişkin yaklaşımına değinen Shapiro, "Biz 1993 yılından beri Hamas'ı 'terörist' olarak kabul ediyoruz ve kesinlikle Hamas'ın parçası olduğu bir hükümetle muamelede bulunmayacağız" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.