İsrail'den Mescid-i Aksa'da bir ayda 124 ihlal

İsrail'den Mescid-i Aksa'da bir ayda 124 ihlal

İşgal güçleri, Mescid-i Aksa'da bir ayda 124 kez ihlal gerçekleştirdi.

İsrail güçleri, Nisan ayı boyunca Mescid-i Aksa'ya 124 kez ihlal etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Filistin Din İşleri ve Evkaf Bakanı Şeyh Yusuf Edais, ihlallerin çoğunlukla Mescid-i Aksa ve İbrahim 

Cami üzerinde gerçekleştirildiğini belirterek, Nisan ayında 124 ihlalin olduğunu söyledi.

Yahudi işgalcilerin özellikle Mescid-i Aksa bölgesindeki toplu baskınları Filistin'de tepkileri arttırıyor. Geçtiğimiz günlerde de Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sorumlusu Firas ed-Debes, yaptığı açıklamada, 75 kişilik bir grubun, Aksa'ya girdiğini belirtti.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor.

Aşırı sağcı yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.


Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.