İsrail'den insan hakları örgütlerine Gazze yasağı

İsrail'den insan hakları örgütlerine Gazze yasağı

Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü çalışanlarına izin vermedi

İsrail'in, Gazze'de incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitmek isteyen Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü çalışanlarına izin vermediği belirtildi.
 
Haaretz gazetesi, Gazze saldırılarının başladığı 7 Temmuz'dan bu yana bölgeye giriş izni almaya çalışan 2 insan hakları örgütününün reddedilmesinin gerekçelerini yazdı.
 
İsrail, "Erez Sınır Kapısı'nın kapalı olması ve söz konusu kuruluşların İsrail Sosyal İşler Bakanlığında insan hakları örgütü olarak kayıtlı olmamalarını" gerekçe göstererek Gazze'ye girmelerine izin vermediği kaydedildi.
İsrailli bir yetkili de gazeteye yaptığı açıklamada, bu 2 insan hakları örgütünden de özel başvuruda bulunmalarının istendiğini ancak bunun gerçekleşmediğini söyledi.
 
Uluslarası Af Örgütü yetkilileri, böyle bir talebin kendilerine ulaşmadığını belirtirti. İnsan Hakları İzleme Örgütü ise bu talepten ancak geçen hafta haberdar edildiklerini duyurdu.
 
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da karadan saldırıya geçmişti. İsrail'in saldırılarında 2 bin 16 kişi öldü, 10 bin 193 kişi yaralandı.
 
TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.