İsrail’den Gazze'yi BM yönetsin önerisi

İsrail’den Gazze'yi BM yönetsin önerisi

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın, "Gazze’yi BM’nin yönetmesini önerdiği" iddia edildi.

İsrail'de yayımlanan sol eğilimli Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, "Gazze’yi BM’nin yönetmesini" önererek, Filistin’deki İngiliz yönetimi ile Doğu Timor ve Kosova’daki BM yönetimlerini örnek gösterdi.
 
Lieberman'ın " Gazze operasyonu sona erdikten sonra ne olacak diye herkes soruyor?" dediğini belirten gazete, İsrailli Bakanın bu soruya, "İsrail’in Hamas’ı yeneceğini varsayalaım.BM tarafından Gazze üzerinde kurulacak bir uluslararası kontrol dikkate alınmalı" şeklinde cevap verdiğini yazdı.
 
Libarman’ın ayrıca, "Bu örnek oralarda (Doğu Timor ve Kosova) işe yaradı. Bu, bizimle Filistin otoritesi arasında bir anlaşmayı gerektirir. BM’nin rızasının alınmasını bile gerektirmez, taraflar razı olsun yeter" dediği ifade edildi.
 
İsrail'in Gazze'de "tek taraflı" ilan ettiği ateşkesin üzerinden 15 dakika geçmesinin ardından düzenlediği saldırılarda 30 kişi yaralanmıştı. İsrail, bugün saat 10.00 itibariyle başlayan ve 7 saat sürecek insani ateşkesin Gazze Şeridi'nin güney kesimini kapsamayacağını açıklamıştı.
 
İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz 'da da karadan saldırıya geçmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.