İsrail'den Gazze'ye yeni tehdit: Evlerinizi terkedin

İsrail'den Gazze'ye yeni tehdit: Evlerinizi terkedin

200’den fazla Filistinlinin ölümüne sebep olan saldırılar sürerken, İsrail ordusu Gazze’de yaşayan 100 bin kişiye ‘evlerinizi terk edin’ uyarısında bulundu.

İsrail'in 8 Temmuz'dan beri sürdürdüğü saldırılarda ölenlerin sayısı 202'ye yükseldi. 
 
İsrail ordusu Filistinlilere ‘evinizi terk edin’ uyarısını sesli mesajla verdi. Söz konusu uyarı, İsrail’in Gazze’ye geniş çaplı bir kara harekatı planladığı bir dönemde geldi.
İsrail'in 8 Temmuz'dan beri sürdürdüğü saldırılarda ölenlerin sayısı 202'ye yükseldi. İsrail gece de Hamas Milletvekili İsmail el-Eşkar ve Hamas kurucularından Mahmud ez-Zehhar'ın evlerini vurdu.
 
İsrail hükümeti ateşkesin ardından Gazze'ye yönelik saldırılara yeniden başladığını ilan etti. Bu açıklamanın ardından Gazze'ye 10 ayrı roket saldırısı düzenlendi.
İsrail ordusu Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında, Hamas Milletvekili İsmail el-Eşkar'ın ve Hamas'ın siyasi büro üyesi Mahmud ez-Zehhar'ın evlerini vurdu. İki ev de tamamen yıkıldı. Bu saldırılarda ölen ve yaralanan olmadı.
 
Ayrıca Gazze Şeridi'nde bulunan Filistin hükümeti İçişleri Bakanlığı binası da bombalandı. Binada ciddi hasar meydana geldi.
 
Gazze'de görevini fiili olarak yürüten Filistin hükümetinin Sağlık Bakanlığı eski sözcüsü 
Eşref el-Kudra, İsrail'in gece düzenlediği hava saldırılarında 2 Filistinlinin öldüğünü, 20 kişinin de yaralandığını açıkladı.
 
Kudra, İsrail ordusunun 8 Temmuz'dan bu yana Gazze'de 208 kişiyi öldürdüğünü, bin 500'den fazla kişiyi de yaraladığını söyledi.
 
Kaynak: Al Jazeera ve AFP

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum