İsrail'den Gazze’ye hava saldırısı

İsrail'den Gazze’ye hava saldırısı

İsrail ordusu tarafından Gazze’de 3 hedefe düzenlenen hava saldırısında 7 kişi yaralandı.

İsrail ordusu tarafından Gazze'de 3 hedefe yönelik gerçekleştirilen hava saldırısında ilk belirlemelere göre, 7 kişi yaralandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İsrail ordusu, Gazze'de 3 farklı bölgeye hava saldırısı gerçekleştirdi. İlk saldırı Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına ait eğitim kampına düzenlendi. İlk saldırıda can ve mal kaybı yaşanmadı.

Bundan kısa süre sonra ikinci saldırı Gazze'nin kuzeyinde bulunan bir parka gerçekleştirildi. 3 kişinin yaralandığı saldırı, yangın çıkmasına da neden oldu.

Refah kentine düzenlenen üçüncü saldırıda da bir ev yıkıldı, 4 kişi yaralandı.

İsrail ordu sözcüsünün, bir İsrail haber sitesinde yayınlanan açıklamasında, "Hava saldırıları, Gazze'den Hamas tarafından gerçekleştirilen füze saldırılarına karşılık yapıldı. Hava saldırısında teröristlerin yetiştirildiği yerler hedef alındı" ifadesini kullandığı belirtildi.

Gazze hükümetinden saldırıyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

Gazze'den İsrail'in batısındaki Sdot Nigif beldesine füze atıldığı iddia edilmişti.

İsrail radyosundan yayınlanan açıklamada, Gazze'den atılan ve Sdot Nigif yerleşim birimi yakınındaki boş alana düşen füzenin, can ya da mal kaybına sebep olmadığı belirtilmişti.

İsrail basını, füzelerin Filistinli gruplar tarafından fırlatıldığını öne sürerken, Hamas, İsrail ile geçen yıl kasım ayında imzalanan ateşkese bağlı kaldığını vurguluyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.