İsrail'den Gazze'ye 5 hava saldırısı

İsrail'den Gazze'ye 5 hava saldırısı

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin değişik bölgelerine 5 hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmazken, bazı ev ve iş yerlerinde hasar meydana geldi.

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin orta kesimindeki en-Nuseyrat mülteci kampında bulunan Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayı'na ait bir askeri sahaya ve "Ebracu Ayn Calut" bölgesine saldırı düzenledi.
 
Görgü tanıkları, İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentinin "Beni Sehile" Mahallesi'nde ekili araziye düzenlediği saldırıda, bazı evlerde hasar meydana geldiğini belirtti.
 
Tanıklar, İsrail Hava Kuvvetlerine bağlı helikopterlerden Gazze Şeridi'nin sahil bölgesindeki "ez-Zaveyda" bölgesine deniz polisine ait bir sahaya 6 füze saldırısı yapıldı. Etrafta bulunan ev ve dükkanlara maddi hasar meydana geldiği bildirildi.
 
Öte yandan, İsrail ordu sözcüsü Avihai Aderaa, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, Gazze'den İsrail'in güneyine 5 roket atıldığını, bunlardan ikisinin "demir kubbe" füze savunma sistemi tarafından imha edildiğini aktarmıştı.
 
İsrail yönetimi, 12 Haziran'da, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.