İsrail'den Filistinlilere yönelik apartheid girişimi

İsrail'den Filistinlilere yönelik apartheid girişimi

İsrail, Filistinlilerin Yahudilerle aynı otobüslerde seyahat etmesini engelleyecek bir girişimde bulundu

İsrail, 1950'lerin ABD'sinde olduğu gibi ırkçı 'apartheid' uygulamasına benzer bir uygulama yapmaya çalışıyor. İsrail savunma bakanlığı, Filistinlilerin Yahudilerler aynı otobüste binmesini engelleyecek bir girişimi gündeme getirdi.
 
Times Of İsrail'in haberine göre, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, İsraillilerin yaşadığı bölgelerde çalışan Filistinlilerin ancak Batı Şeria'daki bir kontrol merkezindeki gözlemden geçtikten sonra çalıştıkları yere gitmelerine izin verileceğini söyledi. 
 
Belirtilen kontrol noktası, Filistinlilerin işyerlerine gitmek için kullanabilecekleri otobüslerin güzergahına oldukça uzak bir bölgede bulunuyor. Filistinlilerin, işyerlerine gitmek için bu kontrol noktasından geçmek zorunda bırakılmalarının altında başka bir neden olduğu belirtiliyor. Amacın, Filistinlilerin otobüslere binmelerine engel olmak olduğu belirtiliyor.
 
İsrail'deki bazı insan hakları kuruluşları, uygulamanın ırkçı ayrımcılığa neden olacak bir uygulama olduğunu ve Filistinlilerin Yahudilerle aynı otobüse binmelerini engellemeyi amaçladığını ifade ediyor. 
İsrail'se uygulamanın "güvenlik gerekçesiyle" yapıldığını ve Filistinlilerin işyerlerine gitmelerini ve geçimlerini sağlamalarını engellemeyi amaçlamadığını iddia ediyor.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.