İsrail'den Filistinlilere yeni yaptırımlar

İsrail'den Filistinlilere yeni yaptırımlar

İsrail kabinesi, "Taş atanlara verilen cezaların 20 yıla kadar artırılmasını" öngören yasa tasarısını kabul etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kabine toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, yasa tasarısına destek isteyerek, "İsrail, taş, havai fişek ve bomba atanlara karşı keskin önlemler alıyor. Bu konuyla ilgili daha güçlü bir yasa tasarısı geçireceğiz. Bütün bunların amacı Kudüs'te sükunet ve barışı sağlamak. Takviye güvenlik güçlerinin sahaya çıkması emrini vermemin nedeni de İsrail'in başkentinde hukuk ve nizamın işletilmesi içindir" ifadelerini kullandı.
 
"TAŞ ATANA 20 YIL CEZA"
 
Başbakanlık basın ofisinden yapılan yapılan açıklamada, kabinenin "Motorlu araçlara taş atanlara verilen cezaların 20 yıla kadar artırılmasını öngören" yasa tasarısını kabul ettiği belirtildi.
Öte yandan İsrail radyosunun haberine göre ise söz konusu tasarı, güvenlik güçlerine veya İsrail vatandaşlarına taş ve benzeri madde atanlara 5 yıl, motorlu araçları hedef alanlara 10 yıl ve "Araç ile içindekilere zarar verecek şekilde saldırıda bulunanlara" 20 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.
Haberde, kabine tarafından kabul edilen tasarının yasalaşması için meclis onayına sunulacağı belirtildi.
 
6 AY YA DA 2 YIL CEZA
 
Halihazırda İsrail güçlerine veya vatandaşlarına taş ve benzeri madde atanlara yönelik 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası uygulanıyor.
 
İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik son zamanlarda artan ihlalleri, Kudüs'te İsrail askerleri ile Filistinliler arasında sık sık çatışma ve gerginliklere neden oluyor. İsrail askerlerinin müdahalesine Filistinliler genelde, taş ve molotof atarak karşılık vermeye çalışıyor.
Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanlar'ın ilk kıblesi özelliğini taşıyor. Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla bu alanda kazı çalışmaları yapıyor.
Yahudi Yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.