İsrail'den çocuk zulmü

İsrail'den çocuk zulmü

Arap Birliği, İsrail'in Filistinli esirler ve özellikle çocuklara yönelik ihlallerinin, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) taşınması için uluslararası topluma çağrı yaptı.

Arap Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in esirlere yönelik uygulamaları "ırkçı ve illegal" olarak tanımlanırken, "Filistinli esirlere işkence dosyalarının, savaş suçu kapsamında UCM'ye sevk edilmesi ve insan hakları kanunlarını çiğneyen İsrailli yetkilierin takibata alınması" istendi.
Uluslararası topluma, Filistinli esirlerin haklarına saygı duyması ve uluslararası meşruiyet kurallarına riayet etmesi için İsrail'e baskı yapma çağrısı yapılan açıklamada, birliğin, Filistinli esirlere özellikle de çocuklara verdiği destek vurgulandı.
Birliğin açıklamasında, İsrail makamlarının, çocuk esirler üzerinde, "darp, cinsel taciz, polis köpeklerini üzerlerine salmak ve yaralı çocukların uzun süre tedavi edilmeden bırakılması" gibi en korkunç işkence yöntemlerini denediğine dikkat çekildi.
Açıklamada, İsrail'in uygulamaları arasında, "yaralıların sağlık durumlarına bakılmaksızın sorgu merkezlerine nakledilmeleri, sağlıksız şartlardaki zindanlara atılıp aileleriyle görüşmelerine izin verilmemesi, sorgu başlamadan önce avukatlarına danışma haklarının ellerinden alınması, vermiş oldukları ifadelerinin İbranice nüshalarının altına zorla imza atmaya zorlanmalarının" yer aldığı kaydedildi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.