İsrail'den bir haftada 239 Filistinli'ye gözaltı

İsrail'den bir haftada 239 Filistinli'ye gözaltı

İsrail ordusunun, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te bir haftada 239 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Filistinli Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, bir haftada Kudüs'te 132, Ramallah ve Berih'te 32, El-Halil'de 25, Beytüllahim'de 16, Nablus'ta 10, Cenin'de 9, Selfit'te 5, Tulkerem'de 4, Tubas'ta 3 ve Eriha'da 3 Filisintiliyi gözaltına alındığı belirtildi.
 
Öte yandan İsrail'in bugün Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, 72 Filistinliyi gözaltına aldığı kaydedilmişti.
 
İsrail 12 Haziran'da Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Kaybolan kişilerin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve diri diri yakılarak öldürülmüştü.
 
Bu olayların ardından İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Saldırılarda bugüne kadar bin 950'den fazla kişi hayatını kaybetmiş, 10 binin üzerinde kişi yaralanmıştı.
 
Öte yandan Filistinli gencin, yakılarak öldürülmesi ve Gazze'ye saldırıların ardından Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da İsrail aleyhinde gösteriler düzenleniyor.
 
İsrail güvenlik güçlerinin söz konusu gösterilere müdahalenin yanı sıra bu bölgelerde Filistinlilere ait bir çok ev ve iş yerine düzenlediği baskınlarda çıkan olaylarda şimdiye kadar 34 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.