İsrail'den Batı Şeria'da geri adım

İsrail'den Batı Şeria'da geri adım

İsrail Başbakanı Netanyahu, Filistin tarafı ile barış sağlanması için İsrail'in Batı Şeria'daki bazı yerleşim yerlerinden vazgeçeceğini belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin tarafıyla barış sağlanması için İsrail'in Batı Şeria'daki bazı yerleşim yerlerinden vazgeçeceğini belirtti.

Netanyahu, İsrail'in Kanal 2 televizyonunda yayınlanan açıklamasında, "Filistin tarafı ile yapılacak anlaşmanın, bazı yerleşim birimlerinin kalmasını kapsamayacağı açık bir durum. Herkes bunu anlıyor. Ancak eğer bu merhaleye ulaşırsak boşaltılacak yerleşim birimi sayısını mümkün olan en aza indirgeme garantisi vereceğim" dedi.

Kanal 2 televizyonu Netanyahu'nun açıklamalarının geçen hafta ABD'ye yaptığı ziyaret sırasında alındığını bildirdi.

İsrail ile Filistin arasındaki barış müzakereleri, İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'teki yerleşim faaliyetlerini durdurmayı reddetmesi üzerine 2010 yılının Ekim ayında kesilmiş, müzakereler daha sonra ABD'nin aracılığıyla 2013 Ttemmuz ayında tekrar başlamıştı. Görüşmelerde çözüm bekleyen meseleler arasında Yahudi yerleşim birimlerinin durumu, yerleşim birimi inşaatı gibi konular yer alıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.