İsrail'den açlık grevindeki Filistinli tutuklulara tehdit

İsrail'den açlık grevindeki Filistinli tutuklulara tehdit

İsrail'in daha önce açlık grevi başlatan arkadaşlarına destek için eylem yapan Filistinlileri ek kişilik hücrelere göndermekle tehdit ettiği bildirildi

İsrail'deki Negev Hapishanesi yetkililerinin, arkadaşlarının açlık grevine destek veren hasta tutukluları, tek kişilik hücrelere göndermekle tehdit ettiği bildirildi.

Ahrar Esirleri Araştırma Merkezi, bir yılı aşkın İsrail hapishanesinde tutuklu bulunan Filistinli milletvekili Hatim Kafişe'nin konuyla ilgili açıklamalarını yayımladı.

Hapishanede aralarında hastaların da bulunduğu bazı tutukluların, daha önce açlık grevi başlatan arkadaşlarına destek için eylem yaptığını aktaran Kafişe, hapishane yetkililerinin, bu kişileri, eylemlerine devam etmeleri halinde, tek kişilik hücrelere göndermekle tehdit ettiğini belirtti.

Sınır Tanımayan Doktorlar ve Uluslararası Kızılhaç Örgütüne, bu konuda girişimde bulunarak, "hasta tutukluları kurtarma" çağrısı"nda bulunan Kafişe, şunları kaydetti:

"Hasta tutuklular, 18 gündür aralıksız açlık grevi yapan tutuklulara, kısmen açlık grevi yaparak destek oluyor. Hapishane revirlerini de boykot ediyorlar, bu durumda sağlıkları da giderek kötüleşiyor."

İsrail, gizli istihbarat bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında, Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyuyor. Tutuklunun "İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiği"nden şüphelenildiğinde, hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Bu durumu protesto amacıyla, 24 Nisan'da bir grup Filistinli tutuklu, İsrail hapishanelerinde açlık grevine başlamıştı.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Esirler Bakanlığının verilerine göre, İsrail hapishanelerinde yaklaşık 5 bin tutuklu bulunuyor.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.