İsrail'de tutuklu Filistinli milletvekilli sayısı 36'ya ulaştı

İsrail'de tutuklu Filistinli milletvekilli sayısı 36'ya ulaştı

İsrail ordusu, aralarında Hamas üyesi bir milletvekilinin de bulunduğu 8 Filistinliyi gözaltına aldı. İsrail hapishanelerindeki Filistinli milletvekilli sayısının 36'ya yükseldiği belirtildi.

Ahrar Esirler ve İnsan Hakları Araştırma Merkezi tarafından yapılan yazılı açıkamada, milletvekili Mahmud el-Hatib'in Beytüllahim'de bulunan evinde gözaltına alındığı belirtildi.
 
Batı Şeria'nın Beytüllahim ve El-Halil kentlerinde 7 Filistinlinin daha gözaltına aldığı aktarılan açıklamada, İsrail'in geçen ay 3 Yahudi yerleşimcinin kaybolmasından bu yana gerçekleştirdiği operasyonlarda, gözaltına alınan milletvekili sayısının 25'e ulaştığı kaydedildi. 
 
İsrail hapishanelerinde daha önce 11 milletvekilinin tutuklu bulunduğuna değinilen açıklamada, "Böylece İsrail hapishanelerindeki Filistinli milletvekillerinin sayısı, 36'ya yükseldi" denildi.
 
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, bu olayların ardından 7 Temmuz Pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.