İsrail'de Filistinlilere yönelik tutuklamalar arttı

İsrail'de Filistinlilere yönelik tutuklamalar arttı

Mescid-i Aksa'nın İsrail askerleri tarafından 30 Ekim'de bir günlüğüne kapatılmasının ardından tansiyonun yükseldiği Kudüs'te Filistinlilere yönelik tutuklamalar arttı.

Filistin Esirler Cemiyeti, kasım ayından beri 100, Muhammed Ebu Hudayr'ın Yahudi yerleşimciler tarafından yakılarak öldürüldüğü hazirandan bu yana ise bin 300 Filistinlinin İsrail güçleri tarafından tutuklandığını belirtti.
 
İsrail polisi, 24 Ekim ile kasımın ilk haftası arasında sadece Kudüs'te 200'den fazla Filistinlinin tutuklandığını açıklamıştı.
 
Aşırı sağcı bir hahamı vuran Filistinlinin öldürülmesi sonrası İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yeni güvenlik tedbirlerinin alınacağını açıklamıştı. Bu çerçevede Doğu Kudüs'teki asker ve polis sayısının arttırılması ve saldırı düzenlediği iddia edilen Filistinlilerin evlerinin yıkılması talimatı vermişti.
 
Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor. Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla bu alanda kazı çalışmaları yapıyor. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.