İsrail'de 14 yaş altı çocuklara hapis cezası kararı

İsrail'de 14 yaş altı çocuklara hapis cezası kararı

İsrail parlamentosu (Knesset), 14 yaş altı çocuklara hapis cezası verilmesini öngören kanun tasarısının ilk okumasını onayladı.

Knesset'ten yapılan yazılı açıklamada, Knesset'in, kanun tasarısının yürürlüğe girmesi için gerekli üç okumadan ilkine onay verdiği ve 22 ret oyuna karşı 64 evet oyuyla kabul edilen söz konusu tasarının, İsrail güçlerine saldırı durumunda 14 yaş altı çocuklara hapis cezası verilmesini öngördüğü belirtildi.

Açıklamada, cezaya çarptırılan çocukların 14 yaşına ulaşıncaya kadar bir merkezde tutulacağı ve sonrasında cezasını çekmek üzere cezaevine nakledileceği kaydedildi.

Knesset'teki Filistinli milletvekillerinden Üsame Sadi kararı eleştirerek, "Bu Filistin halkına yönelik süren bir kışkırtmadır" dedi.

İlk okumanın ardından 22'ye karşı 64 evet oyuyla kabul edilen tasarının, yürürlüğe girmeden önce ikinci ve üçüncü okumalarının da gerçekleştirilmesi gerekiyor.

AA muhabirine konuşan Filistin Esirler Cemiyeti Başkanı Kudra Faris de İsrail'in çocuklarla ilgili "uluslararası hukuka aykırı" söz konusu yasa tasarısını kınadıklarını kaydetti.

"İsrail işgal devletinin sözler ve fillerle sınırlı kalmayarak eylemlerini yasalaştırdığına" dikkati çeken Faris, bu durumun İsrail'i tamamen "ırkçı bir devlete" dönüştürdüğünü söyledi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.