İsrail zehirli gazla saldırıyor

İsrail zehirli gazla saldırıyor

İsrail'in, Gazze'nin kuzeyi ve Refah kentinin Eş-Şevke bölgesine zehirli gazlarla düzenlediği saldırıda çok sayıda kişinin etkilendiğini bildirdi

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in, Gazze'nin kuzeyi ve Refah kentinin Eş-Şevke bölgesine zehirli gazlarla düzenlediği saldırıda çok sayıda kişinin etkilendiğini bildirdi.
 
İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, İsrail ordusuna, Gazze'den İsrail'e uzanan tünellerin vurulması amacıyla kara harekatı başlatılması emrini verdiğini açıkladı.
 
Gazze'nin kuzeyinden bölgeye giren İsrail askeri araçlarının Beyt Lahya kentine ilerlediği belirtildi.
 
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusuna ait tank ve zırhlı araçlar, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya kentine doğru ilerliyor. Zırhlı araçlardan bölgedeki tarım arazilerine ve yerleşim birimlerine ateş açıldı, aydınlatma fişeği ve sis bombaları atıldı. 
 
İsrail savaş uçakları kentte uçuş yaparken, İsrail askerleri ile Filistinli silahlı gruplar arasında şiddetli çatışmalar çıktı. Beyt Lahya'dan, yoğun ateş ve patlama sesleri duyuluyor. 
 
Elektriklerin kesildiği Beyt Hanun ve Beyt Lahya kentlerinin yanı sıra Gazze'de telefon hatları kilitlendi. Çeşitli kentlere düzenlenen hava saldırılarında birçok binada ve altyapıda hasar meydana geldi.
 
Cibaliya Mülteci Kampı'na da aydınlatma fişeği atıldığı öğrenildi.
 
İsrail birliklerinin top atışı sonucu 6 kişi öldü
 
İsrail'in Gazze'ye başlattığı kara saldırısında, Beyt Hanun beldesi ile Refah ve Han Yunus kentlerinde biri çocuk 6 Filistinli hayatını kaybetti. 
 
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail topçu birlikleri, Gazze ve Refah kentlerini yoğun bombardımana tuttu. İlk yardım ekipleri ve ambulanslar, saldırı düzenlenen bölgelere ulaşamadı.
 
Gazze'nin güneyine açılan topçu ateşi nedeniyle biri çocuk 2 Filistinli, Beyt Hanun beldesi ve Refah kentinde ise 4 Filistinli yaşamını yitirdi.
 
Beyt Hanun ve Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğu sınırında İsrail askerleri ile Filistinli gruplar arasında şiddetli çatışmalar çıktı.
 
Görgü tanıkları, İsrail hücumbotlarının, Filistinli grupların saldırılarına karşılık, Gazze sahillerine havan topu ve ağır silahlarla misillemede bulunduğunu aktardı. 
 
Çatışmalardan etkilenen yüzlerce Filistinli ise evlerini terk etmek zorunda kaldı. Bu kişiler BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşuna (UNRWA) ait okullara sığındı.  
 
Havan ve topçu atışlarıyla hedef alınan bölgelerde, etrafa gaz kokularının yayıldığı, Beyt Lahya ve Beyt Hanun bölgelerinde elektirik kesintilerinin yaşandığı, bu durumun, Gazze'ye elektrik dağıtımını sağlayan hatlardan dördünün, kara saldırısıyla eş zamanlı olarak İsrail ordusu tarafından kesilmesi nedeniyle yaşandığı ileri sürüldü.  
 
Çok sayıda tank ve zırhlı araç Filistin topraklarına girdi
 
Bu arada İsrail ordusuna ait çok sayıda tank ve zırhlı aracın, Gazze'nin güneyindeki Refah ve Han Yunus kentlerinden Filistin topraklarına girdiği bildirildi.
 
Yüzlerce Filistinli evini terk etti
 
İsrail askerleriyle Filistinli gruplar arasında Beyt Hanun sınırında çatışma çıktığı ve Gazze'nin kuzeyi ile kuzeydoğu bölgelerinde yüzlerce Filistinlinin evlerini terk ettiği bildirildi.
 
Han Yunus sınırında şiddetli çatışmalar
 
Öte yandan, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğu sınırında, İsrail askerleri ile Filistinli gruplar arasında şiddetli çatışmalar olduğu kaydedildi.
 
İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan açıklama
 
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze topraklarına giren İsrail zırhlı araçları ve tanklarına 5 füze fırlattığını, Beyt Lahya beldesinde 1 zırhlı aracı imha ettiğini duyurdu.
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum