İsrail, yine BM kampına sığınan sivilleri vurdu

İsrail, yine BM kampına sığınan sivilleri vurdu

Ramazan ve bayram boyunca Gazze’de katliam yapmaya devam eden İsrail, dün de BM’ye bağlı faaliyet gösteren bir okulu vurdu.

BM’ye sığınan Gazzelileri burada da rahat bırakmayan İsrail, en az 15 Filistinliyi katletti. Şücaiyye’de ise İsrail uçakları bir pazar yerinde 17 kişiyi katletti.
 
Okulun müdürü Gayiz Ebu Dayih, sabah 04.30 sularında tankların okulu birkaç dakika ara ile vurduğunu anlattı. Tank mermilerinin 2 sınıfa ve bir tuvalete isabet ettiğini aktardı. Okulun önündeki duvarın ise çöktüğü kaydedildi. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon saldırıyı sert şekilde kınayarak “Bu savunulamaz. Hesap sorulmalı ve adalet yerini bulmalı.” diye konuştu. ABD’den yapılan açıklamada da saldırı kınanırken saldırıdan kimin sorumlu olduğu belirtilmedi.
 
Saldırının ardından binanın bahçesine koşan korku dolu Gazzeliler arasındaki Ayşe Ebu Darabe isimli kadın, “Nereye gideceğiz? Sırada neresi var? Biz kaçıyoruz onlar bizi kovalıyor.” sözleriyle İsrail’e yönelik öfkesini dile getirdi. Bu saldırının Gazze’de güvenli hiçbir yer olmadığını ispatladığını söyleyen Ebu Hasna isimli BM görevlisi ise “BM bayrağının kendilerini koruyacağını düşünerek okullarımıza sığınan 200 bin insanla ne yapacağımızı söylemek dünyanın sorumluluğudur.” ifadeleriyle katliama sessiz kalan uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. BM yetkilileri, saldırının gerçekleştiği okulda çoğunluğu kadın ve çocuk 3 bin 300 Filistinlinin kaldığını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde de İsrail’in BM tarafından sığınak olarak kullanılan bir okulu vurması sonucu 17 sivil ölürken, 200’den fazla kişi de yaralanmıştı.
 
İsrail ordusunun dün Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlar bununla sınırlı kalmadı. Şücaiyye’de kalabalık bir Pazar yerini vuran İsrail uçakları, 17 kişiyi katletti 150 kişiyi de yaraladı. Pazar yerinin, İsrail’in ilan ettiği 4 saatlik ateşkes nedeniyle kalabalık olduğu bildirildi. Han Yunus şehrinde bir yakınlarının evine sığınan aynı aileden 10 kişiyi bir hava saldırısıyla yok eden İsrail ordusu, Gazze şehri yakınlarında ise aynı ailenin dördü çocuk yedi ferdini katletti. Yine dünkü saldırılarda 5 cami de İsrail uçaklarının hedefi oldu. İsrail’in dünkü saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı en az 100’ü geçerken toplam ölü sayısı ise bin 300’ü aştı. İsrail ordusu, bir bombanın patlaması sonucu 3 askerlerinin öldüğünü açıkladı. Böylece 23 günü dolduran operasyonda hayatını kaybeden İsrail askeri sayısı 56’ya ulaştı. Salı günü saldırılarını daha da şiddetlendiren İsrail, Gazze’nin tek elektrik santrali ve Hamas hükümetinin başı İsmail Haniye’nin evini de vurmuştu.
 
Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.