İsrail, yayıla yayıla 10 kat arttı

İsrail, yayıla yayıla 10 kat arttı

Ortadoğu’ya hile, desise ve terörle giren İsrail, kuruluşunun 66’ncı yılında, başlangıca göre nüfusunu tam 10 kat arttırdı.

 Asimetrik nüfus artış oranı, İsrail’in bölgedeki yapay varlığını bir başka açıdan gözler önüne seriyor. Aynı artış oranı Türkiye’ye uyarlanmış olsa bugünkü nüfusumuzun 400 milyon olması gerekecekti.

 Terör devleti İsrail, Ortadoğu’daki zorbaca varlığının 66’ncı yılında nüfus olarak tam 10 misli büyüdü. İsrail’in kurulduğu 1948 yılında sadece 806 bin olan nüfusu geçtiğimiz hafta 8 milyon 180 bin olarak açıklandı.

DÜNYADAKİ YAHUDİLER’İN YÜZDE 41’İ İSRAİL’DE

İsrail’in Ankara Büyükelçiliği tarafından yayınlanan İsrail Yıllık Demografi Raporu’nda, “İsrail, 66’ncı yılını 8.180.000 İsrailli ile kutluyor” denildi. İsrail’in nüfusunun geçtiğimiz yıla göre 157 bin arttığı belirtilen raporda, yaklaşık 24 bin kişinin de yurtdışından İsrail’e temelli yaşamaya geldiği (Aliyah yapmak) kaydedildi. İsrail Yıllık Demografi Raporu’ndaki verilere göre, Yahudiler İsrail nüfusunun yaklaşık 6 milyon 135 binini (yüzde 75)  oluşturuyor. Ülkedeki Arap nüfus 1 milyon 694 bin (yüzde 20,7) iken, Arap kökenli olmayan Hıristiyan ve diğer azınlıkların nüfusu ise 351 bin (yüzde 4,3) olarak belirlendi. İsrail nüfusu geçtiğimiz yıl yüzde 2’lik bir atışla 157 bin kişi çoğaldı. Geçtiğimiz yıldan bugüne, ölen İsrail vatandaşı sayısı da 42 bin oldu. İsrail’de 14 şehrin nüfusu 100 bini aşmış durumda. Nüfusu 200 bin sınırını geçen şehirler ise; Tel Aviv-Yafa, Hayfa, Rishon Lezion, Aşdod ve Petah Tikva oldu. Dünya üzerindeki Yahudilerin yüzde 42’sinin İsrail’de yaşadığı tahmin ediliyor.

TÜRKİYE’DEN GÖÇ EDEN 100 BİN YAHUDİ VAR

Öte yandan; Türk Musevi Cemaati’nin web sitesinde yer alan bir yazıda, çok büyük bir bölümü İstanbul’dan olmak üzere İsrail’de yaşayan Türkiye kökenli Yahudilerin nüfusunun 100 bini bulduğu belirtildi. Panelde, Mavi Marmara saldırısından sonra İsrail’e göçün hızlandığı, İstanbul’daki Yahudi nüfusun 15 bin civarına gerilediği de vurgulandı. İsrail’deki Türkiyeli Yahudiler Birliği, göç eden Türk kökenliler için belli bir sürelik kalma yeri ayarlıyor, bankada adlarına bir hesap açıp para yatırıyor, iş bulma ve konut edinme konusunda resmi makamlarla koordineli çalışıyor.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.