İsrail yasaklanmış silahlar kullanıyor iddiası

İsrail yasaklanmış silahlar kullanıyor iddiası

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda "yasaklanmış silahlar" kullandığı iddia edildi.

Gazze'nin Göz Yaşları isimli kitabın yazarı, Norveçli anestezi uzmanı ve Kuzey Norveç Üniversite Hastanesi Acil Tıp Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mads Gilbert, Gazze'deki Şifa Hastanesinde düzenlediği basın toplantısında, hastanelere getirilen ölü ve yaralıların yüzde 25'ini kadın ve çocukların oluşturduğunu, yaraların teşhisi ve cesetlere yapılan otopsilerde, İsrail'in uluslararası kanunlarla yasaklanmış silahları kullandığının tespit edildiğini kaydetti.
 
Gibert, İsrail'in yasaklanmış silahları kullanması sonucu hastaneye getirilenlerin vücutlarında, özellikle kol ve bacaklarında ciddi yaralanmalar oluştuğuna dikkati çekti.
 
Basın toplantısında Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren Sağlık Bakanı yardımcısı Dr.Yusuf  Ebu er-Riyş de, ''İsrail'in uluslararası kanunlarla yasaklanmış silahları kullanması, insan hakları ve uluslararası sözleşmelerin apaçık ihlalidir'' dedi.
 
Riyş, ''İsrail'in bütün askeri donanımı kadınlara, çocuklara ve savunmasız sivillere karşı kullanması nedeniyle çoğunda ağır sakatlıklar meydana geldi" diye konuştu.
 
Gazze Şeridi'nde İsrail'in savaş suçlarını inceleyen insan hakları kuruluşlarını, İsrail'in Filistin halkına yönelik sürekli işlediği yüzlerce savaş suçunu belgelemeye çağıran Riyş, İsrail'in savaşın başından beri, sivilleri ve aileleri kasıtlı olarak, öncesinde bir uyarı yapmadan doğrudan hedef aldığını ve çok sayıda sivil kayba yol açtığını ifade etti. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.