İsrail yanlısı B.Henri Levy sınırdışı edildi

İsrail yanlısı B.Henri Levy sınırdışı edildi

Fransız düşünür Bernard Henri Levy, Perşembe gününe kadar kalmayı planladığı Tunus'tan, 24 saat geçmeden sınır dışı edildi

Arap dünyasına müdahaleleri desteklemesiyle dünya kamuoyunda ünlenen Fransız düşünür Bernard Henri Levy, Tunus'tan kovuldu. 
 
Sol'da yer alan habere göre, perşembe gününe kadar ülkede kalması beklenen Levy'nin ziyareti, Tunus'ta büyük tepki çekti. Cumartesi günü bir açıklama yapan sendika federasyonu UGTT, Levy'nin Arap dünyasında "terörizmi ve iç savaşları teşvik edip anarşiyi kışkırttığını" söyleyerek, sınır dışı edilmesini talep etti. 
 
HAVAALANI'NDA PROTESTO EDİLMİŞTİ 
 
Cuma günü Tunus'a gelen Levy, Tunus Kartaca Uluslararası Havaalanı'nda çok sayıda kişi tarafından protesto edilmişti. Sosyal medyada da örgütlenen Tunuslular, Levy'nin cihatçı terör gruplarına ve NATO öncülüğündeki Libya saldırısına desteği ile "İsrail'in kayıtsız şartsız yanında olmasını" gündeme getirdiler. 
 
Tunus'taki siyasi partiler de Levy ile görüşmek istemedi. Düşünürün ülkedeki Libyalı gruplarla görüşmek için geldiği iddia edildi. Levy'nin ziyareti boyunca polis koruması altında bir otelde kaldığı ve dışarı çıkmadığı belirtildi. 
 
'KAMU DÜZENİNİ BOZMAKTAN' DAVA AÇILDI 
 
Hükümet yetkilileri, Levy'nin ziyaretinden haberdar olmadıklarını söylerken, bir mahkeme de "kamu düzenini bozmak" suçundan Levy hakkında soruşturma başlattı.
 
Radikal

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.