İsrail Washington'da protesto edildi

İsrail Washington'da protesto edildi

İsrail'in Gazze'ye saldırıları, ABD'nin başkenti Washington'da yaklaşık bin kişi tarafından protesto edildi.

Dışişleri Bakanlığı önünde, ellerindeki Filistin bayraklarıyla toplanan protestocular, "Özgür Filistin", "Gazze'ye ablukayı sona erdirin", "Bebek katili İsrail" yazılı dövizler taşıdı. Sıcak havaya rağmen bazı Yahudiler ile çocuklu ailelerin de destek verdiği eylemde, sık sık "Filistin çok yaşa", "Çocuklarımızı öldürmeyi bırakın", "Katil İsrail" sloganları atıldı.
 
Bakanlık önünde yapılan konuşmalarda İsrail'in savaş suçlarına son vermesi, Gazze katliamının durdurulmasına yönelik mesajlar verildi.
 
Haham Dovid Feldman, protestoya New York'tan gelip katıldığını söyledi. İsrail'in, Gazze'de yaşlı, kadın, çocuk gözetmeden yüzlerce sivilin ölümüne neden olan saldırılarını kınadıklarını belirten Feldman, şöyle konuştu:
 
"Filistin'de yapılanların tamamı yanlış. İsrail saldırılarının başlamasından bu yana yüzlerce insan öldü, binlerce kişi yaralandı, çok sayıda kişi de evlerinden oldu. Bu insanların evleri yerle bir edildi, okulları, hastaneleri yıkıldı. Bu, kesinlikle kabul edilebilecek bir şey değil. Bu olanların hepsi yanlış, bunların bir an önce durması gerekiyor."
 
İsrail'in saldırılarının tüm Yahudiler tarafından desteklenmediğine vurgu yapan Feldman, Yahudiliğin öldürmeyi reddettiğini, kan dökmenin ardında duramayacaklarını kaydetti.
 
Konuşmaların ardından bakanlık önünden harekete geçen grup, İsrail aleyhinde sloganlar atarak Beyaz Saray'a kadar yürüdü. Beyaz Saray önünde eylemlerine bir süre daha devam eden protestocular, daha sonra olaysız dağıldı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.