İsrail ve Mısır’dan Gazzeli balıkçılara zorbalık

İsrail ve Mısır’dan Gazzeli balıkçılara zorbalık

İsrail hücumbotları, Gazze açıklarında avlanan balıkçı teknelerine ateş açtı.

Açılan ateşte ölen ya da yaralanan olmadığı açıklandı. Mısır sahil güvenlik güçleri de, 3 Gazzeli balıkçıyı gözaltına aldı.

Darbeci Sisi’nin Mısır’ın başına geçmesinden sonra Mısır, İsrail ile birlikte Gazze halkına kan kusturuyor.

 İsrail hücumbotlarının, dün Gazze açıklarında Filistinlilere ait balıkçı teknelerine ateş açtığı bildirildi.

Filistinli Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş, yaptığı açıklamada, “İsrail hücumbotları, Gazze’nin kuzeybatı açıklarındaki Filistinli balıkçıların teknelerine ateş açtı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı” dedi. Filistin ile İsrail arasında 1993’te imzalanan Oslo Anlaşması, Filistinli balıkçıların 20 mil sınırı içinde avlanmasını öngörüyor. Buna rağmen Gazzeli balıkçılara en fazla 6 mil içinde avlanma izni veren İsrail, bazen bu sınırı 3 mile kadar indiriyor. Gazze’de yaklaşık 40 bin kişinin geçimini sağladığı balıkçılık sektörü, ambargo nedeniyle büyük zarar görüyor. Mısır ordusuna bağlı sahil güvenlik güçlerinin ise, Gazze’nin Rafah kenti açıklarında Mısır sınırı yakınında avlanan 3 Filistinli balıkçıyı gözaltına aldığı bildirildi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Mısır sahil güvenlik güçlerine ait 2 hücumbot, Filistinli balıkçılara ait bir tekneyi Mısır sınırı yakınında durdurdu ve 3 kişiyi gözaltına aldı. Öte yandan İsrail askerleri, Gazze’den İsrail’e geçmek isteyen Filistinli bir genci gözaltına aldı.

Görgü tanıkları, Gazze’nin El-Beric kentinin doğu sınırında konuşlanan İsrail askerlerinin, sınır tellerine yaklaşan Hatim Ebu Fuleyful (20) adlı Filistinliye ateş ettiğini ifade etti.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.