İsrail utanç duvarı teknolojisini ABD'ye ihraç ediyor

İsrail utanç duvarı teknolojisini ABD'ye ihraç ediyor

İsrail, Batı Şeria'daki utanç duvarında kullanılan teknolojiyi ABD - Meksika sınırında kullanılmak üzere ABD'ye ihraç etti

Filistin’de Batı Şeria’yı diğer bölgelerden ayıran büyük utanç duvarının benzeri ABD – Meksika sınırına inşa edilecek. ABD, Batı Şeria’daki duvarı yapan İsrail firması ile 145 milyon dolarlık bir anlaşma yaptı.

Bloomberg’de yer alan habere göre ABD’li uzmanlar tarafından yapılan açıklamada 2006 yılından beri Meksika sınırında çok sayıda proje geliştirildiği fakat göçmenlik ve kaçakçılığın önüne geçilemediği belirtildi.

İsrail’in Batı Şeria’da ördüğü duvarın önemli bir tecrübe olduğunun vurgulandığı açıklamada İsrailli Elbit firması ile bu sebeple anlaşma imzalandığı ifade edildi.
Proje, sanal çitler, duvar, gözetleme kulesi ve ışıklandırma sistemlerinden oluşuyor. Proje bedelinin 1 milyar doları bulabileceği belirtiliyor.

ABD’nin güney sınırına duvar örme fikri 2005 yılında öne atılmış ve Meksika sınırı boyunca bir duvar inşa edilmesi önerilmişti. Bu öneriyi takiben California’da “Gatekeeper”, Arizona’da “Safeguard” ve Texas’ta “Hold the Line” adlı üç büyük proje çerçevesinde parçalar halinde birçok duvar inşa edildi.

2011 yılında Cumhuriyetçi senatörler duvar inşasının tamamlanması için bağış kampanyası düzenlemişti.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.