İsrail Ürdün sınırına da duvar örecek

İsrail Ürdün sınırına da duvar örecek

İsrail Başbakanı Netanyahu, ülkesinin Ürdün sınırında askeri varlığını koruması gerektiğini savunarak, "Ürdün sınırına duvar inşa etmemiz gerekiyor" dedi.

Netanyahu, Tel Aviv Üniveristesi Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, sınırların korunmasının öncelikli meseleleri olduğunu ifade etti.
 
"Radikal İslamcı güçler kuzeyden ve güneyden kapımızı çalıyor ancak biz sadece bir yerde onların önüne engel koyduk" diyen Netanyahu şunları kaydetti:
 
"Ürdün sınırına duvar inşa etmemiz gerekiyor. Buradaki tel örgüler ne yazık ki sınırdaki sızmaları, tünel kazılmasını, ateş açılmasını veya roket atılmasını engelleyemiyor. Ancak inşa edilecek bir duvar İsrail'e sızmaları büyük ölçüde azaltır."
 
Netanyahu ayrıca, Filistin'le gelecekte yapılacak muhtemel bir anlaşmanın, İsrail'in uzun süre Ürdün Nehri boyunca kalmasına imkan tanıyan bir anlaşma olması gerektiğini söyledi.
 
Filistinliler, İsrail'in 15 yıl süreyle Batı Şeria-Ürdün sınırının kontrolünü elinde tutma talebini reddetmiş, buna karşılık, üzerinde anlaşmaya varılan belirli bir sürede sınırda uluslararası güç bulundurulmasını teklif etmişti.
 
İsrail geçen yıl Ürdün- Batı Şeria sınırına duvar inşa edilmesi kararı almış ancak bu karar, herhangi bir sebep belirtilmeden uygulanmamıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.