İsrail UCM'den Filistin'e ret bekliyor

İsrail UCM'den Filistin'e ret bekliyor

Netanyahu Filistin'in UCM'ye yaptığı başvuruya ret cevabı bekliyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM), Filistin yönetiminin yapacağı başvuruyu reddetmesini beklediklerini açıkladı.

Netanyahu, Tel Aviv'deki ofisinde kurmaylarıyla Filistin'in uluslararası arenadaki başvurularını değerlendirmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Filistin otoritesi, savaş suçu işleyen Hamas terör örgütüyle ilişkisini sürdürmektedir. İsrail ise bir hukuk devletidir" ifadesini kullandı.

İsrail askerlerinin haklarını uluslararası arenada koruyacaklarını belirten Netanyahu, "Filistin otoritesi bir devlet niteliği taşımadığı için, UCM'nin Filistin yönetiminin yapacağı başvuruyu reddetmesini bekliyoruz" diye konuştu.

İsrail'in 1967 öncesi sınırlara çekilmesi ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını öngören BM Güvenlik Konseyi karar tasarısı için dün oylama yapılmış, ancak konseyin daimi üyesi ABD'nin ret oyu verdiği oylamada tasarı kabul edilmemişti.

Buna karşın Abbas, dün akşam saatlerinde UCM'nin kurucu temel anlaşması Roma Sözleşmesi'nin de arasında bulunduğu 20 uluslararası anlaşmaya katılma talebini imzalamıştı.

(AA)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.