''İsrail tüm anlaşmaları ihlal etti''

''İsrail tüm anlaşmaları ihlal etti''

Filistin Devlet Başkanı Abbas, "İsrail, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile imzaladığı tüm anlaşmaları ihlal etti'' dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ramallah'ın El-Bira kentindeki "İstiklal Parkı"nın açılışı sırasında yaptığı konuşmada, "İsrail,Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile imzaladığı tüm anlaşmaları ihlal etti ve Filistin'in UCM'ye üye olma talebini imzalamamızın ardından da Filistinlilerin hakkı olan vergi gelirlerinin transferini dondurdu.
Bu nedenle FKÖ'nin merkez komisyonu, bütün anlaşmaları yeniden gözden geçirme kararı aldı" dedi.

Bu arada İsrail'in, anlaşmaları gözden geçirme ve saygı gösterme konusunda geri adım atması halinde kendilerinin hazır olduklarını ifade eden Abbas, "Nihayet İsrail vergi gelirlerinin transferini yapmayı açıkladı. Ancak borçların gerekçe gösterilmesiyle eksik gerçekleşen transferi kabul etmedik ve borç adı altında yapılan kısıtlamalar konusu ya tahkim edilecek ya da UCM'ye başvuracağız" ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) bir karar projesi için uluslararası çabaların varlığına değinen Abbas, "Biz, 1967'de işgal edilen topraklar üzerinde başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti ve Filistinlilerin topraklarına dönüş hakkı kararını istiyoruz. Bunlar gerçekleşmeden İsrail Yahudi Devletini tanımayacağız" diye konuştu.

sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.