İsrail terörü sürüyor

İsrail terörü sürüyor

İşgalci-terörist devlet İsrail’in Filistin halkı üzerinde estirdiği terör ve baskı politikası sürüyor.

 İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu dün de bir Filistinli daha hayatını kaybederken, Batı Yaka’da düzenlenen operasyonlarda ise 9 Filistinli gözaltına alındı.

Müslüman coğrafyasının içinde bulunduğu dağınıklıktan ve faydalanan ABD ve Batı beslemesi işgalci-terörist devlet İsrail’in mazlum Filistin halkı üzerinde estirdiği terör ve gözaltı operasyonları kesintisiz sürüyor. Dün de terörist İsrail askerlerinin Kudüs ve Batı Batı arasındaki Kalendiya Mülteci Kampında açtığı ateş sonucu Muhammed Ebu Latife isimli bir Filistinli’nin öldüğü bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri Kalendiya mülteci kampında evlere baskın düzenleyip, bazı Filistinlileri gözaltına aldı. Baskınlara tepki gösteren Filistinlilerle çıkan arbedenin ardından İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu bir Filistinli hayatını kaybetti.

 İsrail askerleri olaylarda göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermi kullandı. İsrail Polis Sözcüsü Luba es-Samri ise yaptığı yazılı açıklamada, “İsrail askerleri, ‘terör eylemine karıştıkları’ şüphesiyle aranan 2 kişiyi gözaltına almak üzere Kalendiya Mülteci Kampına girdi. Arananlardan biri, bir binanın çatısına kaçarken açılan ateşte yaralandı. Bu kişi başka bir çatıya geçmek isterken kayıp düştü” ifadelerini kullandı.

9 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada İsrail askerlerinin, Batı Yaka’da düzenlediği baskınlarda 9 Filistinli’yi gözaltına aldığı bildirildi. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, “Güvenlik güçleri ve sivillere yönelik şiddet eylemlerine karıştıkları gerekçesiyle hakkında arama kararı bulunan 9 kişinin Batı Yaka’da, gece düzenlenen operasyonlarda” gözaltına alındığı belirtildi. İsrail askerlerinin, Batı  Yaka’da her gece evlere baskınlar düzenleyerek, gözaltı operasyonları yaptığı belirtiliyor.

FİLİSTİNLİ'YE YARGISIZ İNFAZ

Öte yandan Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunu “Filistinli bir genci gözaltına aldıktan sonra yargısız infaz ile öldürmekle” suçladı. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “İsrail askerlerinin, Kudüs ve Batı Yaka arasındaki Kalendiya Mülteci Kampında gözaltına aldıkları 18 yaşındaki Muhammed Ebu Latife isimli genci infaz ettiğini” ileri sürdü.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.