İsrail polisi ile Filistinliler arasında çatışma

İsrail polisi ile Filistinliler arasında çatışma

Kudüs'te, bir Filistinlinin şoför olarak çalıştığı otobüste cesedinin bulunmasının ardından, Doğu Kudüs'ün et-Turra, el-Ayzeriyye, Ebu Dis ve Ras el-Amud bölgelerinde, İsrail polisi ile Filistinliler arasında çatışmalar çıktığı belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Filistinli Hasan Yusuf er-Ramuni'nin (32), Kudüs'te şoförlüğünü yaptığı İsrailli bir otobüs firmasına ait araçta ölü bulunmasından sonra, Kudüs'ün çeşitli bölgelerinde toplanan Filistinliler ile İsrail polisinin arasında çatışmalar çıktı. İsrail polisinin, Filistinlilere karşı plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandığı aktarıldı.
 
Öte yandan, Fetih, Hamas, Filistin Kurtuluş Halk Cephesi ve Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi'nin, Yahudi yerleşimcileri sorumlu tuttukları olaya tepki amacıyla bugün genel grev yapma kararı aldıkları açıklandı.
 
Kudüs'te, İsrailli bir otobüs firmasında şoför olarak çalışan Filistinli Hasan Yusuf er-Ramuni, dün otobüste boynundan asılmış halde ölü bulunmuştu. İsrail polisinin kısa sürede olayı ''intihar'' olarak adlandırması tepkilere neden olmuş, Ramuni'nin Filistin medyasında yayınlanan fotoğraflarında yüz, sırt ve ayak kısmında morlukların olduğu ileri sürülmüştü.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.