İsrail, özürlü bakım merkezini roketle vurdu

İsrail, özürlü bakım merkezini roketle vurdu

“Özürlü bakım merkezini de roketle vurdular”

İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonları sırasında özürlü çocuklara bakım hizmeti veren bir merkezin vurulduğu da belirtiliyor.
 
İzmir’de tedavi altına alınan 11 yaşındaki Serebral Palsi (beyin felci) hastası Filistinli Sali Sagir’in de isabet alan özürlü çocuklar bakım merkezinde bulunduğu kaydedildi.
 
Sagir’in dayısı Mohamed Seneb, yeğeninin vurulan bakım merkezinden sağ kurtulan tek çocuk olduğunu söyledi.
Yeğeninin vücudunda derin yanıklar ve kırık bulunduğunu ifade eden Seneb, “Sali Sagir, özürlü olduğu için yaşananların farkında değil. Ancak yaşaması bir mucize. Kendini de ifade edemiyor, yürüyemiyor. Acısını ancak mimiklerinden anlayabiliyoruz” dedi.
 
Seneb, Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu ve yaralı Filistinlilere tedavileri için kapılarını açmasından dolayı minnettarlık duyduklarını ifade etti.     
 
İsrail’in Gazze’ye saldırıları sırasında yaralanan Filistinli kadınlar, atılan roketlerin sadece bedenlerini değil, evlatlarını, kardeşlerini ve eşlerini ellerinden alarak asıl yüreklerini yaktığını belirtiyor.
 
Gazze’de yaralanan ve tedavi edilmek üzere İzmir’e getirilen son 17 yaralı arasında 6 da Filistinli kadın bulunuyor. Vücutlarının çeşitli yerlerinde kırıklar, yanıklar ve yaralar bulunan kadınlar, ailelerinden birçok kişiyi aynı anda kaybetmenin yasını tutuyor.
 
Türkiye’de tedavi altına alınan Filistinli kadınlardan Tahani Shoat (52), geçen Ramazan ayında iftar hazırlıkları yaptıkları sırada, evine İsrail tarafından atılan 3 roketin isabet ettiğini belirtti.  Art arda gelen patlamalar sırasında 16, 20, 22 yaşlarındaki 3 oğlu ile 29 yaşındaki yeğeninin şehit olduğunu ifade eden Shoat, eşi ve kendisinin de ağır şekilde yaralandığını anlattı. Gazze’de, hastanede bir süre komada kaldığını dile getiren Shoat, “Vücudumda yanıklar ve kırıklar var ancak çocuklarımı kaybetmenin acısı bunlardan daha çok yüreğimi yakıyor. Keşke ben de şehit olsaydım” dedi. Shoat, İsrail’in kullandığı roketlerin Gazze’yi harabeye çevirdiğine, tüm Gazzelileri fiziken ve ruhsal olarak olumsuz yönde etkilediğine işaret etti.
 
İsrail’in roket saldırılarından en çok kadınların ve çocukların zarar gördüğünü ifade eden Shoat, “Yuvalarımız yıkıldı. Çocuklarımızın, eşlerimizin, kardeşlerimizin acılarıyla yandık. Çocuklar, artık korku nöbetleri geçiriyor” diye konuştu.
 
İSRAİL, HEM BEDENİ, HEM YÜREKLERİ VURDU
 
İsrail’in Gazze’ye saldırıları sırasında yaralanan Filistinli kadınlar, atılan roketlerin sadece bedenlerini değil, evlatlarını, kardeşlerini ve eşlerini ellerinden alarak asıl yüreklerini yaktığını belirtiyor. Gazze’de yaralanan ve tedavi edilmek üzere İzmir’e getirilen son 17 yaralı arasında yer alan Filistinli kadınlar, yakınlarını kaybetmenin yasını tutuyor.
 
Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.