İsrail ordusu ile istihbarat arasında gerginlik

İsrail ordusu ile istihbarat arasında gerginlik

İsrail yönetiminde anlaşmazlıklar devam ediyor. Bir süredir konuşulan İsrail ordusu ile İç İstihbarat servisi arasında süren gerginliğe son vermek amacıyla bir Genelkurmay Başkanı Benny Gantz ve İsrail İç İstihbarat (Şabak) Direktörü Yoram Kohen'in bir ar

İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz'ın, İsrail İç İstihbarat (Şabak) Direktörü Yoram Kohen ile uzlaşı sağlamak için bir araya geldiği bildirildi.
 
İsrail radyosunun haberine göre, ordu ve Şabak'ın ortak yaptığı yazılı açıklamada, Gantz ile Kohen'in, gerginliği gidermek ve iki birim arasındaki derin işbirliğine vurgu yapmak amacıyla İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon'un ofisinde bir araya geldiği belirtildi.
 
Haberde, toplantının karşılıklı atışmalara son vermek ve uzlaşı sağlamak hedefiyle gerçekleştiği ifade edildi.
 
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, çarşamba günü yaptığı açıklamada, Gantz ile Kohen'den aralarındaki anlaşmazlıkları kamuoyu önünde dile getirmemelerini istemişti.
 
Şabak yetkilileri, İsrail kanal 2 televizyonunda, ilgili mercilere temmuzda Hamas'ın İsrail'le askeri çatışmaya gireceği yönünde erken uyarıda bulunduklarını, ancak bu uyarıların dikkate alınmadığını söylemişti. Gantz da söz konusu açıklamalar nedeniyle Kohen'i Netanyahu'ya şikayet etmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.