İsrail ordusu amaçlarına ulaşamadı

İsrail ordusu amaçlarına ulaşamadı

Filistinli siyasi analist ve uzmanlar, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda "amaçlarına ulaşamadığını" savunuyor.

"İsrail uzmanı" olarak bilinen Gazze Şeridi'ndeki Ümmet Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan Ebu Amir, İsrail'in başarısız olduğunu ifade ederek, "İsrail, uğruna Gazze'ye savaş açtığı hiçbir hedefi gerçekleştiremedi. Daha önceki saldırılarında da hiç bu derecede başarısız olmamıştı. İsrail çocukları, kadınları öldürmek ve sivillerin başlarına evlerini yıkmaktan başka birşeyde başarılı olmadı" dedi.
Ebu Amir, İsrail medyasının Gazze saldırılarına yönelik "dört boyutlu hezimet" kavramını kullanıldığını ve bununla "güvenlik, askeri, ekonomik ve stratejik" anlamda İsrail'in başarısız olduğuna işaret edildiğini söyledi.
"İsrail'e tokat"
 
Filistin direniş örgütlerinin düzenledikleri "önemli operasyonlarını" video kayıtlarıyla belgelemesinin, kendisini "yenilmez" olarak gören İsrail'e "bir tokat" olduğunu ifade eden Ebu Amir, şöyle devam etti:
"Filistinli örgütler, İsrail ordusunun en iyi onlarca askerini öldürdü. Başta Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları olmak üzere, direniş örgütleri, İsrail'i, yıkmayı amaçladığı tünelleri kullanarak vurdu"
Gazze'deki Ezher Üniversitesi Siyaset Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muheymir Ebu Sade ise, İsrail'in Gazze Şeridi'ne savaş açmakla "gerçekleştirmek istediği hedefleri"nin hiçbirini tuturamadığını iddia ederek, "İsrail, Filistin direnişinin gücünü tahmin edemedi ve kendi saflarından onlarca askerini kaybetti" ifadelerini kullandı.
İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, daha önca yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'ne düzenlenen operasyonun, tünellerin yıkılması ve İsrail'e roket atılması durduğunda sonlanacağını" belirtmişti. Adraee, açıklamasında, roketler, tünel ve doğrudan askeri mücadele boyutunda Hamas'ın İsrail'e savaşa iyi hazırlandığını ifade etmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.